Vilka är för- och nackdelarna med att använda Henna för håret?

July 21

Det finns flera fördelar och nackdelar med att använda henna för håret. Denna naturliga färgämnet kan bidra till att betinga och stärka håret, även om metallsalter i henna allvarligt kan skada håret som tidigare färgats med salong produkter. Henna kan ge någon hårfärg en rik, levande röd ton varav regelbundna hårfärger är normalt inte klarar. Trots detta kan dö håret med henna vara tidskrävande och kladdigt.

En av de mest positiva aspekterna av denna produkt är dess förmåga att stärka och mjuka upp håret. Använda henna för håret stärker naturligt och tätar nagelband, vilket gör strängar mer motståndskraftiga och lättare att hantera. Som henna penetrerar håret nagelband och inte beröva någon befintlig färg som de flesta traditionella färgämnen, kan man lägga tjocklek på varje enskild del av hår, ökande volym.

Medan henna kan förbättra utseendet på obearbetat hår, kan det få motsatt effekt på hår som har färgats med kommersiell hårfärg. Orent henna innehåller metalliska salter som reagerar med ammoniaken som finns i de flesta apotek och salong hårfärger. Reaktionen mellan salt och ammoniak kan allvarligt skada håret, vilket kan göra att bryta eller falla ut, och även vända det till en mycket märkbar nyans av grönt. Medan ren henna inte innehåller dessa salter, är märkning av henna för användning på håret inte reglerat i de flesta delar av världen, vilket gör det svårt att veta vad reaktionen kommer att vara mellan de två produkterna tills det händer. Av detta skäl är det i allmänhet bäst att endast använda henna på obehandlat hår.

Denna naturliga hårfärg finns i flera olika varianter, och olika typer av henna eller ytterligare naturliga ingredienser kan ändra tonen i färgen färgämnet skapar. Trots detta kommer hår som är färgat med henna alltid ha en röd färg. De olika nyanser av rött som Henna för håret kan producera är vanligtvis rikare och mer mångfacetterad än andra typer av rött hår färgämne. I allmänhet är de unika nyanser av rött att henna skapar det primära skälet till att folk väljer detta hårfärgnings framför andra.

Döende hår med henna är en rörig och ofta tidskrävande process, särskilt jämfört med andra typer av hårfärgningsprodukter. Med de flesta typer av henna för håret, kräver ansökningsprocessen blanda produkten med ingredienser såsom vinäger och olja, och sedan lägga till dem i kokande vatten. Som henna för håret innehåller inga kemikalier eller tillsatta ingredienser för att göra produkten bo på ett ställe som många andra hårfärger gör, tenderar denna naturliga hårfärg för att få överallt, och kan permanent fläckar kläder eller husgeråd. Medan de flesta hårfärger tar mindre än en timme att bearbeta, kan henna för håret ta allt från en till fem timmar beroende på produkt och önskade nyans av rött.

  • Henna både mjukgör och stärker håret.
  • Hår som är färgat med henna kommer alltid att ha en rödaktig nyans.
  • Henna är bäst på hår som inte redan har färgats med en kommersiell hårfärg.
  • Henna stärker håret genom att täta nagelbanden.