Vad är en Richie Brace?

July 22

En Richie Brace är ett skräddarsytt monterad ankel-fot ortos (AFO) enhet speciellt utformad för att minska smärta från kronisk fotled och fotproblem. Den ursprungliga Richie Brace designades av Dr Douglas Richie 1996. Denna varaktig medicinsk enhet använder en mängd olika material, inklusive plast, metall, och elastisk för att ge stöd och stabilitet för patienter med en rad olika fotskador. De ursprungliga tillverkarna av enheten indragen den för maximal rörlighet, särskilt när de används av idrottsmän.

Dessa hängslen är vanligtvis bärs under återhämtning från en skada, men de kan användas på obestämd tid av personer med platta fötter, fot missbildningar, släpp foten, och kronisk djup mul smärta. En mängd Richie Brace modeller finns tillgängliga beroende på vilken typ av skada och syftet med stag. Modellerna varierar i höjd från ankel-bara stöd för stabilitet genom underbenet.

Dessa hängslen är ofta väljs av läkare på grund av deras tidigare historia av framgång och bekvämlighet. Till skillnad från fasta AFO-modeller, denna enhet rör sig med foten och vristen för att bidra till att ge en jämn, normal gång. Den Richie Brace är speciellt dimensionerade för att passa inuti vanliga skor utan att öka skostorlek. Stagen kan också modifieras för att begränsa rörelse i foten och ankeln.

Anpassad Richie Braces är gjutna från negativa intryck avgjutningar. I vissa fall är gjutna gjorts med hjälp gips spjälor, men för de flesta patienter, är en speciell gjutning strumpa det bästa alternativet. Med hjälp av det här alternativet, fotvårdsspecialist som föreskrivs i Richie Brace skulle sätta en skyddande, plastpåse över patientens fot. Detta skulle då vara täckt med en speciell strumpa som härdar snabbt i formen på foten. Eftersom strumpan är tunn, kan läkaren markera viktiga punkter såsom tårna och fotleder och sedan försiktigt skära bort härdade gjutna.

När det negativa intrycket samlas, kan det gjutna skeppas iväg till ett speciellt laboratorium för att påbörja bygget av Richie Brace. Flera laboratorier i USA och Kanada har tillstånd att bygga den här enheten. Dessa företag erbjuder även renovering och reparation. I många fall är kostnaden för detta varaktig medicinsk enhet som omfattas av sjukförsäkring program.

Familjen av Richie Braces innehåller också en over-the-counter modell som kan användas utan custom fitting. Denna enhet kan hittas i droghandel, men ofta ut vid ett sjukhus eller klinik efter en allvarlig stukning. Denna typ av Richie Brace är anpassad med hjälp av en lämplig storlek fotplatta och justerbar dimensionering rem. Denna typ av stag ordineras ofta för att behandla brott eller stukningar. Over-the-counter Richie Braces kan användas för tillfälligt stöd medan en anpassad Richie Brace är under uppbyggnad.

  • En anpassad Richie Brace är endast tillgänglig genom recept från en fotvårdsspecialist.
  • Den Richie Brace är utformad för att lindra långvarig fot och fotled smärta.
  • En Richie Brace kan hjälpa till att läka en stukad fotled, men frågan kan återkomma om det orsakades av en pronation fråga eller instabil gång.