Vilka är användningsområdena för Glukosamin för hästar?

December 28

Glukosamin för hästar används för att behandla ledvärk och artros. För hästar är den flytande formen av glukosamin föredra eftersom det är bättre absorberas och kommer i smaker som hästen åtnjuter. Förutom aromen, flytande glukosamin för hästar innehåller även andra näringsämnen som stöd i absorption. Vissa häst veterinärer rekommenderar att glukosamin för hästar samtidigt ges med kondroitin, sade ett kosttillskott för att gynna gemensamma hälsa.

Som hästen åldrar, dess brosk torkar och blir skör. Glukosamin kan hjälpa till att återställa flexibilitet att smärtsamma och skadade fogar, och om det tas tillsammans med kondroitin, kan återställa smörjning till brosket. Även glukosamin tolereras i allmänhet väl av de flesta hästar, kan biverkningar uppstå. Dessa biverkningar omfattar diarré och förstoppning. Glukosamin kan orsaka magbesvär, halsbränna och illamående hos människor, men det är okänt om dessa biverkningar inträffar hos hästar.

Symtom på artrit i en häst liknar dem hos människa och ge smärta, stelhet, inflammation och begränsad rörlighet. Dessutom kan artrit vara så allvarlig i hästen att den kan uppvisa andra symtom som svaghet, hälta, feber och aptitlöshet. Glukosamin för hästar har visat sig minska dessa symptom så effektivt som antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom kan glukosamin brukar fattas av hästen på obestämd tid och en del veterinärer rekommenderar även att den artrit hästen kvar på tillägg för resten av sitt liv.

Eftersom glukosamin anses ett kosttillskott och inte ett läkemedel, är det inte föremål för påfrestningarna i regeringstestning på det sätt som mediciner är. Vaktmästaren bör diskutera administrationen av glukosamin för hästar med en häst veterinär innan behandling med tillägget. Veterinären kan också förklara för-och nackdelar av kosttillskott och rekommendera alternativa behandlingsmetoder, om det behövs.

Gemensamma problem i hästen kräver oftast olika behandlingar som kan innehålla mediciner, omslags benen, och som gäller salvor. Vanligen är motion för behandling av valet för stela leder och artros, dock vila lederna ibland rekommenderas tills de akuta faser av smärta avtar. Vaktmästare bör övervaka hästen för symptom på gemensamma problem såsom svullnad eller knutar på benen, haltande, långsam eller ostadig gång, och hälta. Om dessa symtom uppstår måste veterinären som ska anmälas på en gång eftersom ju tidigare behandlingen påbörjas, desto mer gynnsamma resultatet bli.

  • Ledvärk i en häst kan behandlas med glukosamin.
  • Glukosamin används för att behandla ledvärk och artros hos hästar.