Vad är Ball Clay?

August 31

Den unika mineral formulering av grålera ger en plast eller klibbig substans som civilisationer har använt sedan urminnes tider. Gruvarbetare gräva denna lera i England och vissa östra staterna i USA. Keramik och mark ytmaterial kan innehålla ämnet. Produkter kan innehålla grålera enbart eller en kombination av leran blandas med andra mineraler.

Denna finkornigt, klibbig lera är relativt billigt men anses sällsynta på grund av de geologiska faktorer som krävs för dess bildande. Grålera består av varierande mängder av kaolin, glimmer, och kvarts. Den innehåller också oftast andra spårämnen och kol biprodukter. Den råa leran varierar vanligtvis i färg från olika nyanser av blått till beige och vitt, beroende på mängden av kaolin och järnoxider blandningen innehåller. Företag som gör Kina brukar föredra den vitare sorten.

Devon County i sydvästra England innehåller de största lera insättningar i Europa. I USA, Kalifornien och många östra staterna innehåller bollen lera insättningar. Tennessee och Kentucky har i allmänhet de största fyndigheter, som kan vara upp till 20 tunnland (8 hektar) i storlek. Leran fälten kan sträcka sig 18 till 40 fot (5,4 till 12 meter) under ytan.

Den brittiska ursprungligen utgrävda grålera för hand med spadar. Gruvarbetare skära kuber vanligen mäter en kubikfot (0,028 kubikmeter). Hantering och transport leran ofta jämnas kanterna på den mjuka substansen och skapar plattorna för att verka mer som en boll än en kub. Idag, arbetare gräva lera stenbrott med gräv. Istället för små kuber, gruvarbetare extrahera allmänhet grålera i stegade nivåer.

Förstörare bryter upp materialet i små bitar som är ungefär storleken på golfbollar. Ball lera leverantörer säljer ofta leran i denna hög fukt formulär pulveriserad eller unpowdered. Nästa behandlingssteg är torkning och slipning leran. Kina och porslin badrum fixtur tillverkare använder detta bearbetad form. Leran kan vidare genomgå exponering slurry, noodling och kombination med andra ingredienser.

Tillverkarna skapar boll diamant lera genom att blanda ämnet med fin sand. Gemenskaperna allmänt spridda och kompakt denna produkt i en platt, slät, fast yta. Leran i denna form används normalt för ytan av baseball diamanter, hästboxar och hagar.

Gamla romarna i England var de första människorna till gruvan grålera. Under romartiden, människor använde ämnet för att skapa grundläggande keramik. Den engelska inte min rika mineralämne igen förrän i mitten av 15-talet. Sir Walter Raleigh populariserade röktobak, och leran användes i pipe tillverkning grund av materialets klibbiga, men stadiga egenskaper.

  • Idag, gruvarbetare ansvarar för grävning grålera.
  • Glimmer är en komponent av grålera.
  • Grålera används ofta för yta baseball diamanter.