Hur gör jag en trasmatta?

September 8

För att göra en trasmatta, först samla alla artiklar av gamla kläder som du inte längre använder, vilket kan inkludera urvuxna barnkläder, eller plagg som är trasiga eller unwearable. Att virka din trasmatta, behöver du ett golv vävstol och skyttlar att hålla din matta stadig som du gör vävningen. I grund och botten, kommer du placerar dina remsor på vävstolen, som är en typ av ram, och tätt väva ihop dem. När din matta är vävd, måste du säkra den tillsammans, helst med en symaskin. Var noga med din symaskin har den grundläggande stygn framåt och bakåt funktioner.

Innan du gör en trasmatta, måste du bestämma vilket material som ska användas. En ull matta kan vara mer hållbara än bomull, men kan du ha fler bomulls klipp till ditt förfogande än ull. Om du vill spara pengar och använda material från hela hemmet, kan du vara begränsad till valet av material som finns. Om du är fast beslutna att göra en trasmatta från specifika material, såsom ull, kan du köpa ditt material från en tygaffär.

Tänk på var du planerar att placera mattan du skapar. Du kanske vill att din handgjorda trasmatta att matcha din rummets inredning. När du har beslutat om färgerna och tyg, samla allt material som behövs för din gör-det-själv (DIY) trasmatta projekt.

När du ställer ut för att göra en trasmatta, behöver du också ett bra sax. Tyg saxar är bäst för detta projekt. Det är bäst att använda tygstycken som skärs i små delar. För bästa resultat, skär material som inte är större än 3 eller 4 inches (7 eller 10 cm). Om du använder ull eller annat tjockt tyg, kan du göra dina remsor lite större. Använd tunga mattgarn, om tillgängligt.

Du kommer att behöva fläta dina remsor, och vara säker på att alla ändar knyts ihop. Innan du börjar dock ordna tygsektionema precis som du vill. Det är bäst att göra ditt arbete på golvet i stället för en tabell. När det är dags att sy dina tygremsor tillsammans, kommer en god kvalitet symaskin gör uppgiften lättare.

Detaljerade illustrationer kan vara till hjälp, så sök på nätet, i stickböcker, eller i en instruktionsvideo för ytterligare idéer. Bestäm om du vill göra en trasmatta som är oval eller rektangulär. Om du vill ha en matta som är lätt att underhålla och kan lätt placeras i en tvättmaskin, undvika att göra din matta extremt stor.

  • En golvvävstol kommer att krävas för att virka en trasmatta.
  • Kläder att ett barn har vuxit ur kan användas för att göra en trasmatta.
  • Saxar, som behövs för att göra en trasmatta.