Vad är skillnaden mellan Dumb Citat och Smart (eller Curly) Citat?

September 3

Dumb citat är skiljetecken som ser likadana ut oavsett om de öppnar eller stänger en offert. De är raka citattecken som liknade teardrops. Smarta citat som öppnar en offert eller titel visas som solid "66s", samtidigt stänga dem ser ut som "99s".

När skrivmaskinen fortfarande var förhärskande, raka citat bidrog till att minska antalet tangenter på tangentbordet och datorns tangentbord följt efter. Men många föredrar utseendet på smarta citat i tryckt text. Microsoft Word införlivat denna look med hjälp av en inbyggd funktion för att automatiskt ersätta dumma citat som skickas från tangentbordet. Mjukvaran kan avgöra huruvida instansen lyser för öppning eller stängning citationstecken.

Smarta citat interjected med mjukvaru skapat problem för märkspråk som används på World Wide Web. ASCII-teckenuppsättningen som bildade grunden för plattformsoberoende kompatibilitet innehöll inte smarta citat, så redaktörerna används för att bygga webbsidor förstod inte symbolerna och skulle visa felaktigt istället. Den nyare Unicode teckenuppsättning innehåller smarta citat stöd, så det skapar ett problem mindre ofta. Men många äldre teckenuppsättningar som inte stöder smarta citat är fortfarande i bruk.

För att lösa problemet, är förlängda uttryck för smarta citat används ibland i Hypertext Markup Language (HTML) för att se till att varumärkena översätter korrekt. Detta är också fallet för Extensible Markup Language (XML) och Standard Generalized Markup Language (SGML). De långa uttrycken är följande:

HTML
Öppning dubbla smarta citationstecken & Ldquo
Utgående dubbla smarta citat & Rdquo
Vänster enda smarta citat & Lsquo
Höger enda smarta citat & Rsquo
Apostrof smarta citat & Sbquo
XML och SGML
Öppning dubbla smarta citationstecken & # 8220
Utgående dubbla smarta citat & # 8221
Enda öppning smarta citat & # 8216
Enkel stängning smarta citat & # 8217

Använda långa uttryck kommer att se till att dina smarta citat reproducera på en webbsida i sanna form. De bör också se till plattformsoberoende kompatibilitet mellan applikationer eller språk redaktörer. Dessa märken är också kallas bok citerar. Medan många föredrar hur de ser ut, andra tror dessa små skiljetecken är mer problem än de är värda och bör undanröjas.