Tillämpa en Docs Style

June 18

Docs innehåller ett antal olika stilar som du kan använda i dina dokument. För de som känner till stilar i andra ordbehandlingsprogram, hittar du de stilar kapacitet i Docs för att vara extremt begränsad. I grund och botten, kommer Docs med nio fördefinierade stilar som du kan använda till texten i dokumentet.

Att använda en stil, placera markören i det stycke du vill formatera och klicka sedan alternativet rullgardins Styles i verktygsfältet. Du ser en lista med sex stilar du kan använda. (Se figur 1.)

Tillämpa en Docs Style

Figur 1. Plocka en stil för din text.

Allt du behöver göra är att klicka på den stil du vill ha och Docs tillämpar den till punkt.

Du kommer att notera att tidigare i detta tips jag sa att Docs ger nio stilar du kan använda, men listrutan ger initialt endast sex stilar. Detta beror Docs listar endast tre rubriknivåer (Rubrik 1 till rubrik 3) till att börja med, men när du tillämpa någon av de "dolda" rubriknivåer (Rubrik 4 till rubrik 6), de också, att visas i rullgardins lista.

Hur ansöker de "dolda" rubriken stilar? Det är lätt om du kommer ihåg att du kan använda kortkommandon för att tillämpa rubriker. Skriv bara på Ctrl + Alt + 1 (rubrik 1) genom Ctrl + Alt + 6 (rubrik 6) för att tillämpa de olika rubrikstilar. Du kan också använda Ctrl + Alt + 0 tillämpa Större text stilen.