Vad är Chat Room Etiquette?

June 10

Internet har gett upphov till helt nya etiska dilemman kring hur vi förhåller oss till varandra. Ett typiskt exempel på detta är den nya chatrum etikett, vilket hjälper oss att avgöra hur vi ska prata med folk i ett chattrum inställning. Till skillnad från ett privat samtal med en enda person via Internet innebär chattrummet att många människor kommer att läsa vårt samtal. Det är ungefär som att tala högt i en fullsatt restaurang.

Varje chattrum har sin egen chattrum etikett, liksom sociala spelsajter som Scrabble webbplatser. Vanligtvis chattrummet har en FAQ (FAQ) sida, vilket kan hjälpa en att bli förtrogen med det specifika chatrum etikett för en enskild plats, eller "rum."

Innan identifiering och chatta läs FAQ noga för att vara säker på en inte bryter koderna i särskilda chatrum man vill komma in. Vad bra, första gången man loggar in i ett chattrum, spendera lite tid att läsa chatten med andra människor. Detta kommer sannolikt att informera en av flera på chattrummet etikett observeras av användarna av rummet.

Ett av målen med chattrum etikett är att hålla konversationer kort och rakt på sak. Längre kommentarer och frågor är oftast bättre riktade i e-postmeddelanden. Chattare använder ofta förkortningar för att inte ta upp för mycket plats när de skriva en kommentar. Sådana listor över vanliga förkortningar finns allmänt på nätet.

Vissa författare på chattrum etikett föreslå en in i ett rum, och uppge sitt namn, kön, ålder, och kanske hemstat (eller land). Det finns omfattande bevis som tyder på denna information ska inte ges, särskilt för chattare under åldern 18. I själva verket, när du skriver en förment "säker" chattrum, är det mycket viktigt för yngre barn att vara medveten om att det kommer att finnas några närvaron av människor som kommer att försöka utnyttja sin ungdom, och få information om dem.

För att bevara anonymiteten, föreslår chattrum etikett väljer ett handtag eller namn, inte ens egen. Välj något med anknytning till chatten kanske. Undvik namn som är obscent eller motbjudande. Man kommer att göra några vänner gick in i en kristen chatt med ett namn som refererar till olika anatomiska delar.

Gäster som vill ventilera sin fientlighet, eller avsiktligt störa en chatt kommer att besöka några chattrum. Det är aldrig inom gränserna för chattrum etikett att bete sig på detta sätt. Istället för att uppmärksamma dem som beter dåligt, är den bästa insatsen för att ignorera sådana uttalanden. Betrakta dem som beklagansvärda vilseledda människor pratar med sig själv på ett trångt gatan och gå åt andra hållet snabbt!

Om en person fortsätter att göra trakasserande uttalanden, kommer de flesta chattrum tillåter en att blockera kommentarerna. Om detta alternativ inte är tillgänglig i ens särskilt rum, kan mejla chattadministratören hjälpa permanent ta bort en agitator från en chatt.

Chat rum etikett kräver en att hålla samtal på ämnet, särskilt om rummet är tema. Om man är i ett chattrum diskuterar italiensk mat, inte inför en fråga om en pudel. Mer löst kopplade teman kan tillåta större frihet i chattar. Till exempel en ensamstående mamma grupp kan omfatta ett antal frågor med anknytning till att vara en ensamstående mamma. Igen FAQ hjälper en att veta vilka ämnen som bäst vidtas.

När man är redo att lämna chattrummet, föreslår chattrum etikett som man säger en allmän adjö till gruppen, precis som man kan när man lämnar en fest. Något i stil med, "Gotta gå till sängs" natt alla! "Är perfekt.

Ett chattrum etikett förtydligande behöver göras. Använda versaler används för att betraktas Internet motsvarande skrika. Detta är inte längre fallet. Någon använder lock kan avaktiveras, eller helt enkelt kan vara en nybörjare. Inte kritisera nybörjare. När allt är en stor bokstav eller två knappast vad man skulle tänka mycket kränkande, särskilt om personens språket är annars ren och lämplig.

  • Varje chattrum har sin egen etikett, liksom sociala spelsajter.
  • Att dela personlig information i ett chattrum bör undvikas.
  • Chattrum tillåter vanligtvis större frihet än att träffa personligen.