Hur att bygga din ansöknings uttalande av Need

February 1

När du € re skriver ditt uttalande om behovet av bidragsfinansiering, kom ihåg detta: Grant skrivande har gått från rote och tråkigt att enskilda / personlighet späckade / fängslande / spännande. Liksom alla stora berättelser, presentationen av whatâ € s fel med denna bild måste vara övertygande, magnetisering, tårdrypande och trovärdigt. Men det måste också stödjas med fakta.

Forskning som ett proffs

Varje god redovisning av behov är som en välskriven story. Och varje välskriven berättelse är fylld med övertygande uppgifter som ger berättelsen liv i readerâ € s sinne. För att skriva din berättelse, måste du samla alla tillgängliga data från din organizationâ € s tidigare bidrags utvärderingar, som kan visa luckor som fortfarande fanns när de bidragsmedel var förbrukat.

Börja med att leta efter nuvarande demografi (nummer för att stödja ditt uttalande om behovet) på dina tjänster, program och målgrupp (folk eller djur att din bidrag, när finansierat, kommer att påverka). Få tillstånd att titta på ärendehanterings filer; dessa filer kan ge rika detaljer och även citat angående clientsâ € behov och service hinder när de kom till dig om hjälp.

Titta även på några minuter från styrelsens möten och årsredovisningar (oftast samlats in av programmet personal och presenteras för styrelsen under det första kvartalet i din organizationâ € s räkenskapsår).

När du granskar din organizationâ € s material, genomföra en sökning Internet i hopp om att hitta följande problem relaterad information:

  • Lokala och statlig nivå uppgifter om omfattningen av problemet. Webbplatserna för stads-, Regioner- och statlig nivå mänskligt tjänst; folkhälsa; polis och korrigeringar avdelningar; area universitet; forskning och politiska tankesmedjor; och påverkans koalitioner är utmärkta källor för denna typ av information. Leta efter kongressens vittnesmål, forskningsresultat av experter och doktorander, och nyemitterade pressmeddelanden från myndigheter eller statsvakthundar.
  • Liknande trender problemområdet i andra samhällen med egenskaper som ditt (landsbygd eller städer, ökar eller minskar i befolkningen).
  • Lösningar på problemet (även om du donâ € t presentera lösningar i rapporten över behovet avsnitt av din förslag).

För att hitta up-to-date och relevant information, köra en allmän sökning på en stor sökmotor. En allmän sökning resulterar i hundratals lokala, regionala och nationella statliga länkar till hemsidan. Detta tillvägagångssätt är mycket enklare än att försöka hitta Internetadressen för en viss webbplats med information.

Ju mer information du har på ditt ämne, desto lättare kan du skriva ett vinnande uttalande av behov.

Pepper din berättelse med övertygande godbitar

Bidraget granskare läser ditt uttalande om behovet med följande frågor i åtanke:

  • Hur och när kom du identifiera problemet?
  • Har du en grundlig förståelse av problemet på lokal, regional och nationell nivå?
  • Tycker du citerar statistik och forskning som utförs av din organisation och andra som stöder uttalandet av behovet? Är denna information aktuell?

I en stiftelse eller organisationsnummer begäran finansiering, bör ditt uttalande om behovet att man skrivit, enkelt radavstånd sida om finansiären begär en specifik sida count / gräns för varje avsnitt av förslaget bidrags berättande. I ett statligt bidrag eller kooperativ begäran kan rapporten över behovet vara någonstans två till tio skrivit enstaka radavstånd eller dubbelt radavstånd sidor.

Skriv varje punkt i ditt uttalande om behovet så att den bygger på punkt innan det. Göra dina idéer ansluta och flöde är viktigt eftersom varje ny punkt är ett steg framåt. Varje nytt stycke tillför spänning och brådskande, precis som en bra fiktion eller facklitteratur story.

Donâ € t dölj nyckelord eller fraser i vanlig text. Höj din bidrags skrivande med hjälp fetstil och kursiv stil (minimalt men effektivt) för att göra ett ord eller en fras som sticker ut.

Inkludera en omfattande fallstudie

Om du € re turen att ha tillgång till faktiska klient filer eller ärendehanterings personal, kan du kartlägga dem för information om en specifik kund eller medlem av målgruppen som sökt tjänster från din organisation. Att kunna införliva en fängslande berättelse om en riktig kund som var i behov och kom till din fastighetsbyrå eller organisation kan verkligen sätta grädde på berättande kakan.

Öppna ditt uttalande om behov med en engagerande berättelse garanterat att hålla bidrags läsaren på kanten av sin plats och intresserad av att läsa mer.

Din fallstudie bör innehålla uppgifter som tar upp följande ämnen:

  • Uppgifter om sökanden och problema € s bakgrund
  • Information om de människor som serveras och hur dessa tjänster utförs
  • Miljön där organisationen är verksam, antalet personer som serveras, och vilka de är
  • Hur dire problemet är

Om du har en sammanfattning av en enkät behov eller brev från organisationer som dokumenterar att kraven på dina tjänster är större än dina resurser, bifoga dessa dokument till din ansökan. Referera alltid sådana bilagor i berättelsen så bidrags läsare kan få full effekt när man läser rapporten över behovet. Dessa verifikationer tillåter ett bidrag läsare att kontrollera det faktiska behovet av bidragsfinansiering.