Hur man hjälper barn Undvik Mejeri i skolan

September 17

Mejeriprodukter har alltid haft en framträdande plats i den nationella skolmat programmet, så det kan ta några extra steg för att hålla dina barn mejeri-fri.

I National School Lunch program - vår nations program för att ge barn med en varm, näringsrik måltid varje dag i skolan - det har länge varit en regel som för måltiden att kvalificera sig för federalt stöd, måste det innehålla en servering av vätske komjölk . Även om barnet inte vill det eller inte dricka det, har den kartong av mjölk för att vara på den studerandes facket för skolan att få federala kredit för måltiden.

Förutom komjölk, har landets överskott ost traditionellt kanaliseras in i programmet, främja dess användning i många av de rätter som serveras till våra barn. Liksom mjölk, är ost en statlig handelsvara som skolorna kan få vid en mycket lägre pris, vilket ökar incitamentet för skolorna att hitta ett sätt att införliva mat i lunchmenyer.

Mejeri i skolmåltider har varit en av de faktorer som är ansvariga för de svårighets skolorna har haft i att minska mättat fett i måltiderna. De flesta skollunch fortfarande inte uppfyller federala normer - de Dietary riktlinjerna för amerikaner - för att begränsa mängden mättat fett i måltiderna.

Två tredjedelar av fettet i mejeriprodukter är artär-igensättning mättat fett. Det är ett ämne både barn och vuxna konsumerar i överskott, höja deras risk för kranskärlssjukdom och blodfett avvikelser, även hos unga människor.

Så vad är dina alternativ om du vill eller behöver (till allergi- eller intoleransändamål) ditt barn att undvika mjölkprodukter i skolan? Här är några idéer:

  • Få en läkares order. Skolor kan ge ditt barn en nondairy alternativ till komjölk, till exempel berikade sojamjölk eller rismjölk, om hans läkare skriver en lapp som intygar att han behöver det av hälsoskäl, såsom en allergi eller intolerans mot komjölk.
  • Coach ditt barn. Arbeta med ditt barn för att hjälpa honom välja och vraka på lämpligt bland artiklar som erbjuds på menyn varje dag. Gå igenom menyn med ditt barn innan han lämnar för skolan varje dag, diskutera alternativen, och hjälpa honom att avgöra vad han kan välja.
  • Arbeta med skolpersonal. Förklara ditt barns matpreferenser eller krav till skolan matservicedirektören och bestämma hur skolan kan ha möjlighet att rymma och hjälpa ditt barn.
  • Ta det från hemmet. Om det är för svårt för ditt barn att konsekvent få vad han behöver från skolans lunchprogram, packa en lunch för att skicka med honom.

När du väljer att gå mejeri-fri med dina barns kost, vill du se till att de inte av misstag äter mejeriprodukter. Det bästa sättet att göra det är att utbilda dina barn om vad mejeri är och hur det ser ut.