Hur du använder Facetime med din iPhone 4S

August 20

Löftet om videosamtal har funnits sedan LBJ ockuperat Vita huset, och med införandet av Facetime på iPhone 4S, är verkligheten att se och bli sedd som du pratar i telefon här.

Facetime är lätt och möjlig om

 • Både du och den du pratar med ska ha en iPhone 4 eller 4S, eller en iPad 2, en Mac-dator, eller en nyligen iPod touch.

  Apple driver för att göra Facetime videostandard att hela tech industrin kan anamma, så att du kan someday göra Facetime-samtal från iPhone och andra Apple-enheter till andra telefoner och datorer som inte bär en Apple-logotypen.
 • Både du och den som ringer i andra änden måste komma åt Wi-Fi. Kvaliteten på upplevelsen beror på en fast anslutning.

Om du uppfyller kraven, här är hur man gör Facetime hända:

 1. Första gången du gör ett Facetime-samtal till en annan iPhone, slå personens ordinarie iPhone nummer som vanligt.

  Du använder en e-postadress i stället om du använder Facetime för att ringa en iPod touch, en iPad 2 eller en Mac.
 2. Efter ett vanligt samtal är etablerad och du har tagit upp frågan om att gå video, peka på Facetime-knappen.

  Hur du använder Facetime med din iPhone 4S

  Några sekunder senare, den andra personen får möjlighet att avböja eller Acceptera Facetime inbjudan genom att trycka på den röda knappen eller den gröna knappen, respektive:

  Hur du använder Facetime med din iPhone 4S

  Om svaret är Acceptera, måste du vänta några sekunder innan du kan se den andra personen.

Du kan även använda Siri röst assistent för att göra ett Facetime-samtal. Fråga bara Siri att "Facetime med pappa" eller vem annars skulle du vilja att engagera sig i ett videosamtal, och hon ska göra lämpliga arrangemang.

Även din första Facetime-samtal innebär ofta tjänsteleverantören, Facetime sparkar in via ditt Wi-Fi-anslutning. Sök efter alla Facetime-samtal du tidigare gjort genom att knacka en post för det samtalet i Senaste. Den iPhone vet att ta samtalet direkt till video, men naturligtvis den person du pratar med har att acceptera inbjudan varje gång.

För att starta en Facetime-videochatt med någon som du har skickat ett meddelande i det förflutna, trycker du på ikonen Meddelanden på hemskärmen och sedan på personens namn i listan Meddelanden. Knacka på Facetime knappen högst upp i konversationen. Du kan göra Facetime även genom att knacka en pal s listor i Kontakter.