Njuter Massage på arbetsplatsen

October 9

Din första reaktion på tanken på massage på jobbet kan vara mindre än positivt av flera skäl. När du begrundar tanken, kan du komma med några av följande:

 • Kan jag hantera verkligen tanken på mina medarbetare som ställer upp för att få undressed och gned med mandelolja i medarbetar loungen?
 • Vad kommer min (maka / make / flickvän / pojkvän, och så vidare) säga?
 • Kommer inte chefen tror att denna typ av massage är ett slöseri med tid? Eller, om du är chefen: Kommer inte mina anställda dra fördel av detta och förvandla kontoret till en massagesalong?
 • Kommer jag att vara i en svår situation på ett bord eller en stol och ser dum samtidigt som han får en massage på jobbet?
 • Hur mycket kommer massagekostnaden?
 • Kommer det förstöra mitt hår?

Denna oro är alla rationella; forskning och erfarenhet kan gå en lång väg mot lugna din oro - och hjälpa dig att uppskatta en uppfriskande, helande kraft beröring.

Trotsa fördelarna

Vad innebär företagens massage se ut, i alla fall? Tja, tänk dig detta scenario: Det är sent på en fredag ​​eftermiddag. Din hela avdelningen har varit under hård press att avsluta den humongous projekt du har jobbat på i månader. Nerver är sliten. Happy hour hägrar. Ingen kan tänka på något, men flykt. Sedan höger vid 16:00 i går en fräschare enskilda toting en konstig, vadderad, stol liknande grej som han fortsätter att utvecklas över i ett hörn. Detta är den "corporate massage" som din chef lovat.

En modig själ erbjuder sig att gå först, och resten av er titta på medan han sitter ner - helt klädd - på enheten, vilket verkar stödja alla hans vikt lätt på knäna, armbågarna, bröst och huvud. När han lutar sig framåt och slappnar, kan du känna trycket på dina egna ben börjar försvinna också. Den massageterapeut börjar med några starka knådning av axlar och övre delen av ryggen.

"Ahh, det här är bra!" ryter dina medarbetare genom den cirkulära ansiktet vila. Tyst, men snabbt, människor börjar att glida över till den sidan av rummet, och snart en linje börjar bildas. En efter en, alla behandlas till tio minuter av välbehövlig lättnad och en rolig sak börjar hända. Happy hour är inte längre ringer så skyndsamt. När du står runt chatta med nyligen avslappnad kollegor, idéerna börjar flöda igen, och du hamnar vistas förrän efter 19:00, kommer upp med några stora nya koncept som kommer att göra det här projektet ännu bättre.

Ja, scenarier som denna kan faktiskt inträffa. Massage på arbetsplatsen har många sådana förmåner, bland annat följande:

 • Ökar arbetsmoral
 • Sänker stressen
 • Minskar överanvändning skador
 • Ger vissa hög-touch för att motverka högteknologiska miljöer
 • Erbjuder anställda något nytt och annorlunda

Fördelarna med denna typ av massage uppväger snabbt den oro:

 • Ingen behöver klä av, och om de verkligen inte vill att deras hår trasslat, de har bara be massageterapeut inte att massera huvudet.
 • Massagen ges vanligtvis i en offentlig plats och är mycket konservativ.
 • Chefen inser att nöjda medarbetare är produktiva medarbetare.
 • Anställda som får denna extra fördel är mer benägna att känna sig tacksam och ta mer ansvar.

Att betala för privilegiet

Så du är kvar med en sista fråga - vem som betalar för allt detta? Normalt sker betalning hanteras på ett av tre sätt:

 • Företaget betalar: Detta scenario, som är den vanligaste, tillåter anställda att glömma om de har råd med massage, och det gör chefen ser bra ut.
 • Alla bidrar till en pool: Detta scenario är mindre vanligt, men vissa företag fortfarande välja den. Dra de få dollar ur fickan kan skada först, men vad du får är bättre för dig än de typiska kontors pool födelsedagstårtor.
 • Alla betalar separat: Detta scenario är den minst vanliga. Även om det kan visa sig vara ganska populär, betalar för sig ofta lämnar människor känner lite på lösa ändar. Ska de betala? Borde de inte betalar?

Oavsett vad det scenario, massage terapeuter uppskattar ofta tips, om inte alla är medvetna om att en serviceavgift har lagts fram. Hursomhelst, betalar massagen mer än för sig själv nästan omedelbart. En massage pro förde in en gång i veckan eller en gång i månaden kan verkligen uppgradera den totala arbetserfarenhet av alla inblandade.

Ring en lokal företagsmassage leverantör och be honom komma in för en gratis "demo-dag." Med möjligheten att potentiellt få ett nytt, pågående klient, kommer han antagligen att vara angelägen för möjligheten att bevisa hur bra han är utan investeringar från din sida. Detta synsätt är också ett sätt att övertyga din chef att kostnaden inblandade är värt den förbättrade moralen och produktivitet. Denna situation är win-win-win: Massagen leverantör vinner nya affärer. Din chef vinner gladare arbetare. Och du vinner som hjälten som introducerade denna stora nya idé till dina medarbetare.