Vad är en överföring Bänk?

October 16

En vanlig förflyttningshjälpmedel som används av funktionshindrade är en överföring bänk, där människor med begränsad rörlighet användning för att komma in och ut ur badkaret eller duschen. Den har oftast fyra ben med gummi tips för att förebygga halk, och det finns olika typer av tillgängliga platser som kan glida eller vrid. De som behöver använda dessa enheter kan oftast hyra en överföring bänk från olika medicinska leverans butiker eller humanitära och handikapporganisationer bistånd.

En överföring bänk är gjord av robust plast med rostbeständig aluminium metallram. Det är tvättbart med milt såpvatten. Benen har gummi tips eller sugkoppar för att hindra bänken glider eller halka, vilket kan orsaka en olycka. De flesta bänkar stödjer upp till 300 pounds för att rymma ett brett spektrum av användare. Det finns också duschstolar och bänkar som fäster på väggen och vika ner, eller helt enkelt sitta i badkaret. Dessa är vanligtvis bäst för personer som kan klättra över kanten och ofta används i samband med en säkerhetsskena.

Benen på en överföringsbänk är justerbara för att kompensera för höjdskillnader i badkaret eller duschen. En del av bänken går in i badkaret, upp mot den bortre väggen, och benen justeras så bänken är plan och ej i kontakt med kanten av badkaret. Användaren sätter sig ned och glider över, och kan sedan sitta på bänken medan badning. En överlåtelse bänk kan ha en sidoarmen på den del av bänken som sitter i badkaret, för att hjälpa användaren att stå och skjuta. För optimal säkerhet, vårdgivare rekommenderar att du använder ett halkfritt bath mat när överförings bänken är i badkaret.

Vissa modeller har en skjutbar sits som tillåter användaren att flytta sätet istället för kroppen, vilket ibland är lättare för människor som har svårt att flytta sin vikt. En alternativ utformning kombinerar löparen med en vridbar stol så det finns ingen vridning av ryggraden under manövern. Personer med mycket begränsad rörlighet behöver oftast en caregiverâ € s bistånd, så glidstolsitsar hjälpa dem genom att minska den ansträngning som krävs för att flytta användaren i badkaret. Rullstolsanvändare kan använda bänken själva om de har möjlighet att lyfta sina kroppar från stolen.

Köpa en bra överföring bänk kan bli dyrt. Användare med begränsad budget kan ibland hyra dem och annan nyttig rörlighetsutrustning för en kort tid från medicinska återförsäljare försörjnings. Om deras behov är långsiktigt, kan en humanitär eller handikapporganisation bistånd kunna hjälpa.

  • Någon som förlitar sig på kryckor eller rullstol kan behöva en överföringsbänk för att duscha självständigt.
  • Seniorer som har svårt att stå upp på egen hand kan dra nytta av en överföringsbänk.
  • Verktyg som en överföring bänk tillåter människor som har förlorat lemmar att leva oberoende och fullt liv.