Undvik anställda Reward fallgropar

October 18

Har du någonsin hört uttrycket "Ingen god gärning går ostraffad"? Den hänvisar till det faktum att positiva åtgärder går ofta ihågkommet (eller kanske till och med mötas med direkt fientlighet). Och om åtgärderna är uppskattade, de ofta bara leder till ytterligare ansökningar.

Tyvärr har denna maxim sant för belöningar också. Till exempel, många anställda börjar se belöningar som rättigheter - något de förväntar sig att få.

Belöningar måste förtjänas.

En annan vanlig fallgrop med belöningar är "är det min tur" svar. Detta händer ofta med anställd-of-the-månad eller anställd-of-the-års utmärkelser. Med dessa kan människor antar att de bör vara upp till utmärkelsen bara för att de har varit med ett tag. Men återigen, måste belöningen förtjänas.

Det kanske mest flagranta fallgrop är en som ofta är resultatet av långsiktiga incitament och andra "handfängsel" som syftar till att få människor att stanna kvar - även om de är långt förbi deras "bästa av" datum. Typexempel: en offentlig skola lärare som fortfarande undervisar även när han är utbränd.

"Ja, jag kan inte stå barnen längre, men jag måste hänga där i åtta år till så jag kan hämta min pension." Varje program i alla organisationer, offentlig eller privat, som uppmuntrar sina minst engagerade medarbetare att stanna är mycket bristfälliga. Ja, det är bra att belöna livslängd, men inte i stället för prestation. Belöna livslängd i och för sig kan leda till oavsiktliga konsekvenser, såsom att uppmuntra dina minst engagerade anställda att stanna.