Vad är butternut squash enchilada?

September 21

Butternut squash enchilada är enchiladas gjorda med en mogen butternut squash. En Enchiladas, vilket är spanska för med chili, är en populär mexikansk mat som förmodligen var inspirerad av Aztec köket. Den är gjord genom att innesluta en kryddig grönsak eller köttfyllning inuti en tortilla och sedan baka tortilla; en tortilla är en typ av platta bröd. Enchiladas vanligen äts med varm sås och säljs av gatan livsmedel leverantörer och restauranger i Mexico, USA och i Sydamerika; de har också en följande i många andra delar av världen också.

De ingredienser som krävs för att göra butternut squash enchilada är butternut squash, majskorn, svarta bönor, lök, chilipulver, salt och peppar. Butternut squash, känd botan som Butternutpumpa, är en gul hy, orange fruktkött vinter squash som har en söt, snarare mutter-liknande smak. Det går utmärkt att äta hälsomässigt som den är rik på vitamin A, vitamin C, vitamin E, magnesium, mangan och kalium.

Huden och fröna, men ätbara, vanligen bort när förbereder squashen för att göra enchiladas. Den squash är skuret i små tärningar och kokas i vatten i några minuter tills kuberna är mjuka; De bör inte vara mosig. Kuberna dräneras och ställ åt sidan. De hackade lök, bönor och majs är stekt i vegetabilisk olja tills löken vända genomskinlig. Salt och peppar tillsätts för smaksättning efter behov, och sedan squash kuber läggs till pannan. Efter några minuter av stekning, är pannan avlägsnas från värmen och stekt blandningen mosas och fick sedan svalna.

Den mosad blandningen placeras därefter i centrum av en smord tortilla och tortilla rullas upp. De tortillarullar placeras i en bakform och toppade med ost. Enchiladas rullar bakas i en ugn i ca 10 minuter och de är då klar att äta.

Butternut squash enchilada kan ätas som de är eller, helst, med en sås. För att göra Enchiladas sås, är tomater, lök och paprika hackad och stekt i vegetabilisk olja. Krossad vitlök, salt, peppar och chilipulver sätts sedan till pannan, tillsammans med en liten mängd vatten. De kokta grönsaker bearbetas i en mixer med lite mer vatten, om så erfordras, för att få en jämn sås. Denna heta Enchiladas sås antingen hälls över butternut squash enchilada, eller enchilada doppas i såsen.

  • Kan hällas över enchilada Enchilada sås.