Vilka är de olika typerna av Scalp salva?

September 26

Olika typer av hårbotten salva görs för olika förhållanden i hårbotten. Några vanliga hårbotten krämpor som kan behöva behandlas med en salva är psoriasis, eksem och seborroisk dermatit. Behandlingarna kommer att hjälpa till att bota vissa av deras oönskade biverkningar, som torrhet, mjäll, fjällande hud, och mer. Andra sorter av hårbotten salva existerar i syfte att upprätthålla en frisk hårbotten och hår. Hårbotten salvor kan vara olje- eller grädde-baserade, och några av de mest hårbotten salva vanliga ingredienser inkluderar salicylsyra, kalcipotriol och hydrokortison, samt andra typer av livsmedelsbaserade ingredienser.

Alla problem med hårbotten kommer att bäst diagnostiseras av en hudläkare, som kan också rekommendera eller ordinera den bästa behandlingen. Vanligtvis är hårbotten salvor appliceras på problemområdet för en föreskriven mängd av tid, och sedan sköljas bort. Några andra är tänkta att vara kvar tills nästa gång håret tvättas.

Vänster obehandlade, kommer problem med hårbotten typiskt antingen förbli densamma, eller förvärras. Vanliga symptom på hårbotten krämpor är torrhet och mjäll. Dessa symtom kan orsakas av en mängd olika problem, inklusive eksem, seborroisk dermatit och psoriasis. En hudläkare är det bästa alternativet för en person som behöver peka ut ett speciellt hårbotten problem.

Många tillstånd kan behandlas genom samma typ av hårbotten salva. Salicylsyra finns i många hårbotten salvor och kan också hittas i många schampon som är utformade för hårbotten behandling. Denna gemensamma agent kommer att orsaka hudceller att kasta, öppna upp tilltäppta porer, och stoppa bakterietillväxt. Salicylsyra finns i många olika varianter av salvor, och kan hittas i både receptbelagda och receptfria läkemedel.

Hårbotten salvor kan också vara tillgängliga som krämer. Kalcipotriol och hydrokortison är två aktiva läkemedel som kan finnas i en kräm-typ hårbotten salva. Kalcipotriol är ett derivat av vitamin D, och är känd för att vara effektiv vid behandling av psoriasis i hårbotten. Hydrokortison är en topisk steroid som hjälper till att minska problem genom att begränsa kroppens reaktion på dem. Cream behandlingar kan vara att föredra framför andra eftersom de kan vara mindre fet, samt enklare att tillämpa och underhålla.

Andra hårbotten salvor är utformade för att hålla hårbotten frisk genom innehåller ingredienser som hjälper huden samt hårsäckar. Dessa kan innehålla många olika ingredienser, ofta med olika typer av livsmedelsingredienser. Till exempel kan dessa typer av hårbotten salvor innehåller extrakt från oliver, avokado, morötter, apelsiner och mer. Många hårbotten salvor som dessa marknadsförs som ekologiska.

Ytterligare hårbotten behandlingar är utformade för att främja hårväxt. Framgången för dessa produkter är oftast begränsad, och kan variera från en hårbotten salva till en annan. Deras förmåga att arbeta kan också bero på den individ som använder dem. Ironiskt nog, användning av dessa produkter kan även ha biverkningar av andra hårbotten relaterade problem, såsom mjäll.

  • Avocado extrakt finns i vissa hårbotten salvor.
  • Scalp salva kan vara tillgängliga i krämer.
  • Medicinska schampon innehåller salicylsyra kan oftast behandla mjäll.
  • Urea lotioner kan användas för att behandla torr hårbotten.
  • Vänster obehandlade, kommer problem med hårbotten typiskt antingen förbli densamma, eller förvärras.