Vilka är Origins of frasen "pärlor för svin"?

July 25

Termen "pärlor för svinen" kommer från Bergspredikan, ett berömt tal av Kristus till hans discipliner. Det betyder att man inte ska slösa trevliga eller bra saker om människor som inte kommer att uppskatta dem. Innebörden av denna fras i Bergspredikan är ett ämne av mycket debatt bland religiösa myndigheter, med vissa människor att tro att det betyder helt enkelt att kristna bara ska predika för en mottaglig publik, medan andra misstänker att det uttryckligen hänvisar till romarna, och andra teorier vimlar också.

I varje fall är "pärlor för svinen" ibland också ses som margaritas ante Porcos, vilket innebär samma sak i latin. Kristus själv, naturligtvis, skulle ha sagt det på arameiska, och faktum del människor tror att de "pärlor" i denna fras kan ha felöversatt från arameiska, vilket tyder på att Kristus använde ett annat ord i denna numera berömda ordspråket. Med tanke på att folk har pratat om att kasta pärlor för svin för två tusen år, kommer sannolikt att träffa en kyligt mottagande en ny översättning.

I tiden av Kristus, var grisarna betraktas som orena djur i den judiska tron, så på sätt och vis, hänvisar till att ge stora saker att varelser som inte är värdiga termen. Att pärlor skulle vara väsentligen meningslöst att grisar har också påpekats, som termen visar att det är ganska dumt att ge saker till människor som inte kan eller inte kommer att använda dem. Grisar är osannolikt att inse värdet av pärlor när de ser dem, så gungade pärlor till svin skulle egentligen bara vara ett slöseri.

Det finns alla möjliga sätt att använda denna idiom, och det har blivit så utbrett att tecknade serier, böcker och låtar har fått sitt namn efter den. Många människor använder termen för att prata om någon som inte uppskattar värdet av ett objekt eller en annan person, som i "George frågade henne ut på en dag, men det var som att kasta pärlor för svin." Vissa människor också använda denna term i en förbittrad bemärkelse, vilket tyder på att de erbjuds eller gav någon något fantastiskt, och hamnade som snubbed.

Detta idiom används också för att antyda att någon är obildade eller ovärdiga, med svinen är de stora otvättade massorna, medan pärlorna är några fantastiska och utmärkt erbjudande. Många människor som försöker att stifta social förändring finner sig frustrerad av pärlor för svinen fenomen, kämpar för att förstå varför människor förkastar deras förslag och idéer när de håller så mycket löfte.

  • Frasen "pärlor för svin" kom från Jesu bergspredikan.
  • En ung gris.