Vad är Ljusstake Charts?

January 4

Ibland kallas stapeldiagram eller diagram, ljusstake diagram är ett av de enklaste formerna av visuell illustration när det gäller att förstå rörelser en trygghet under en angiven tidsperiod. Förenklat i design, gör ljusstaken diagrammet det lätt för även de mest oerfarna investerare att få en förståelse av öppningen, höga, låga, och slutkurser för varje given investeringsmöjlighet.

Ljusstake diagram allmänhet uppfattas som en produkt av 18th century. Den kredit för att utveckla listorna skrivs den japanska handlaren Homma Munchisa. Tanken var att samla all den tekniska analysen relaterad till aktiviteten av värdepapper till ett lättläst resurs. De olika rörelser på diagrammet skapa en design som verkar vara en serie av ljus av olika höjder. I korta drag, är det möjligt för betraktaren att förstå den uppåtgående och nedåtgående prisrörelse för alla typer av aktier, obligationer, råvaror och optioner. Som ett snabbt och enkelt verktyg att använda vid beslut att köpa eller sälja ett värdepapper, ljusstake diagram gör det möjligt att granska en hel del information i en enkel process.

I början av 20-talet, hade ljusstake diagram blivit en utbredd investeringsverktyg i de flesta länder. Som elektronisk kommunikation utvecklats, processen för att skapa ljusstake diagram blev allt lätt att åstadkomma. Med tillkomsten av den personliga datorn och mjukvara som kan användas för att skapa alla typer av grafer och diagram från data som ingått kalkylblad, har användningen av ljusstake diagram vuxit ännu mer framträdande.

En av nyheterna i nyare versioner av ljusstake diagram är användningen av svarta och vita staplar eller ljus för att utse de rådande marknadsförhållandena påverkar priserna. När marknaden svarar på omständigheter som tyder på en hausseartad marknad, kommer ljuset att presenteras i vitt. För marknader som verkar ställa ut de kvaliteter som normalt förknippas med en björn marknad, är ljuset ofta avbildad i svart.

  • Ljusstake diagram går tillbaka till japanska handlare av 18th century.
  • Ljusstakar diagram kallas ofta stapeldiagram.