Vad är Hem Refinansiering?

January 10

Hem refinansiering är processen att ersätta en nuvarande hem hypotekslån med en helt ny hypotekslån, antingen med samma finansiella företag eller en annan. Det finns många skäl att refinansiera, inklusive att spara pengar och betala av en inteckning snabbare, bara för att nämna några. Bolåneinstitut, såsom banker och kreditinstitut, ofta lån pengar för hem refinansiering, och hela processen är oftast klar i valda finansinstitut. Vissa kriterier kan behöva uppfyllas innan ett hem refinansiera lån kan slutföras; Detta försäkrar att låntagaren kan betala den nya inteckning betalning, och skyddar både långivare och låntagare. Vissa bolåneinstitut ut avgifter för att refinansiera ett hem, och avgifterna kan variera beroende på institutionen och beloppet för hypotekslån.

Skäl att refinansiera

En hypotekslån ingår vanligtvis två viktiga faktorer: inteckning sikt, eller tiden innan lånet betalas i sin helhet, och räntan; Ofta är hem refinansiering görs för att ändra en eller båda av dessa faktorer. Inteckning termer brukar anges i antal år, de vanligaste är 15 år och 30 år. Många människor refinansiera för att förlänga eller förkorta löptiden för sina hypotekslån, kanske för att göra månatliga betalningar lägre eller att betala lånet av snabbare.

När husägare får sin första inteckning, kan de välja att ha en ränta som förblir densamma under hela löptiden för lånet, som kallas fast bostads. Ibland räntorna kan falla under deras fast ränta, i vilket fall refinansiering kan sänka sin ränta, spara dem pengar varje månad och över lånets löptid.

Till exempel, om en husägare hade ett 30-årigt hypotekslån på 8% ränta och ett lån på $ 100.000 $ (USD), skulle det vara klokt att söka en refinansiering om räntorna sjönk till 6%. Besparingarna i en sådan situation skulle vara $ 134 USD per månad. Under lånets löptid kan besparingarna uppgå totalt $ 48.240 USD. Om lånet var för $ 200.000 USD, skulle de månadssparande vara $ 268 USD, en nästan $ 100.000 USD besparingar under lånets löptid.

En justerbar sats inteckning (ARM) har en ränta som regelbundet ändras, efter förändringar i kreditmarknaderna. En fördel med en ARM är att räntan kan minska ibland. Å andra sidan, kan räntan ökar, vilket lockar vissa låntagare att refinansiera en inteckning med en fast ränta.

Förutom att ändra räntan eller inteckning sikt, många använder hem refinansiering för att betala av andra lån som har höga räntor. Den intecknade hemmet måste oftast vara värt mer än vad som betalas på den för att refinansiera för detta ändamål. Det är också möjligt att få pengar genom refinansiering för hem remodeling projekt, men återigen, måste hem brukar värderas till ett högre dollar belopp än det totala beloppet lånade.

Hur refinansiera

Att refinansiera ett hem, måste husägare ansöka om en ny inteckning med en inteckning långivare. Under ansökningsprocessen, kommer ämnet hem genomgå en ny bedömning för att bestämma dess värde, och husägare kredit fil kommer att ses över. Långivaren kommer också beställa en titel rapport om fastigheten för att söka efter andra panträtter som kan visas. I de flesta fall, om alla poster träffa långivarens godkännande, lånet kommer att godkännas.

Efter godkännande, husägare möter oftast med en inteckning mäklare, vanligtvis på kontoret av långivaren eller titel företag, att underteckna den nya inteckning. Behållningen av det nya lånet används vanligen för att betala av gamla lån, samt eventuella ytterligare inteckningar eller panträtt i fastigheten. Följaktligen är den enda inteckning visar på hemsidan efter refinansiera det nya lånet själv.

Refinansierings Avgifter

Hemma refinansiering Processen inkluderar ofta bearbetning avgifter, och beloppen varierar mellan långivare. Vid bedömningen om det är värt att refinansiera ett hem, bör husägare överväga de långsiktiga besparingar på refinansiering, kostnaderna för att refinansiera, och hur lång tid husägare tänker stanna i hemmet. Kostnader vanligtvis inblandade i en refinansiering är: pengar som används för att köpa ner räntan, dokumentsammanställning avgifter, skatteserviceavgifter, titel kostnader, värderingsavgifter och andra långivare kostnader.

  • Hem remodeling projekt kan betalas genom hem refinansiering.
  • Hem refinansiering är processen att ersätta en nuvarande hem hypotekslån med en helt ny inteckning lån.