Källan till en hunds Allergier

July 24

Flera hundraser, såsom Golden retriever, är starkt benägna att allergier. Vissa allergier är säsongs, vissa verkar i olika skeden i livet, och vissa hudsjukdomar bli livslångt problem som kräver frekvent eller kontinuerlig behandling av en veterinär.

Allergier orsakas av hundens reaktion på olika allergener. De vanligaste typerna av allergener är loppsaliv, ämnena som inhaleras (pollen, mögel, damm), och livsmedelsingredienser.

Lopp allergier

Den vanligaste och mest försvagande är loppallergi, vilket är en överkänslighet mot proteinet i loppsaliv. Det är oftast diagnostiseras efter ålder 2, är svårast från midsommar till hösten, och alltid kräver veterinärvård. I varmare klimat, kan det vara en året-runt pesten.

I lopp-allergiska hundar, det tar bara en liten loppbett för att ställa en stor allergi maskin i rörelse. Lopp allergiska hundar kommer att repa och bita sig rå, med de flesta av intensiv klåda och bitande inträffar nära svansroten.

Din veterinär kommer att förskriva anti-inflammatorisk medicin, muntlig eller spot-on loppa förebyggande medicinering, och även rekommendera stränga loppor, vilket inkluderar miljön (huset och gården) samt hunden. Rutin grooming, borstning, och noggranna inspektioner kropps är också avgörande för loppallergi förebyggande underhåll.

Inhalant (atopiska) allergier

Inhalationsmedel (eller atopiska) allergier är den näst mest vanliga boven, med gräs, pollen, mögel, mjäll, och även damm gör din hund helt olycklig. Atopiska hundar gnugga deras ansikten, nosar och ögon, klia sig armhålor och öron, bita sina fötter och ben, och kan utveckla röda och svullna fläckar. Inomhus luftrenare, luftkonditionering och god miljö sanitet är till hjälp för att hålla inomhus inhalationsmedel till ett minimum.

Veterinärer behandlar vanligtvis inhalant allergier med antihistaminer, steroider och fettsyror, och rekommenderar lokalbehandling med schampo och sköljer att göra hunden mer bekväm. Din veterinär kan också hänvisa dig till en veterinär hudläkare för allergi hud tester för att avgöra den felande allergen. Om din hund behandlas med en steroid, måste du veta allt om biverkningar och långsiktiga effekter för att göra de bästa besluten för din hund.

Ibland kommer en hund reagerar på vissa vardagliga inslag i hans omgivning, som mattan fibrer, sängkläder, rengöringsmedel, plast eller gödningsmedel. Han kan repa sig hårlös, särskilt i armhålorna, nedre delen av magen, ljumskar och botten av hans fötter. Att hitta den skyldige kan vara svårt, men så åtminstone du kan göra honom bekväm genom att eliminera den från hans liv. Håll honom färska tillämpningar av gödsel (alltid undvika ogräsmedel och bekämpningsmedel!), Tvätta hans fötter efter att ha kört på nyligen klippt gräs, och använda schampo som innehåller läkande ämnen och är fria från parfymer och färgämnen.

Födoämnesallergier

Även födoämnesallergier är ovanliga, de är inte heller säsongs och inte svarar på kortikosteroider. Som med inhalant allergier, kan födoämnesallergier orsaka klåda, vilket gör hunden scratch, gnida, tugga, tugga och slicka på hans hud. De vanligaste gärningsmännen är nötkött, fläskkött, kyckling, mjölk, ägg, fisk, majs, soja, och konserveringsmedel. Diagnos tar tid, eftersom din veterinär måste ta bort hunden från alla kommersiellt beredda livsmedel och ersätta den med en två-ingrediens kost med tillräckligt tillskott av vitaminer och mineraler för en period av tre till fem veckor, sedan gradvis införa en mat till hunden.

Födoämnesallergi är ibland förväxlas med livsmedel intolerans. Mat intolerans är en onormal fysiologisk respons (som intestinal upprörd) till mat, medan matallergi är ett immunologiskt svar på en intagna ämne.