Vad är 101st Airborne Division i den amerikanska armén?

October 27

101st Airborne Division i Förenta staterna armén är en mycket mångsidig division som specialiserar sig på luft misshandel. Medlemmar av 101st Airborne är ofta i framkant av stridsoperationer, når djupt in på fiendens territorium för att säkra målen och bereda marken för trupperna. Denna uppdelning är organiserad i fyra stridsbrigader, två brigader strids luftfart, och en skötsel brigad som ger stöd. Den är baserad i Fort Campbell, Kentucky.

En av de starkaste drag av 101st Airborne Division är otroligt mångsidig. Medlemmar av denna uppdelning är ofta i hög efterfrågan, eftersom det kollektivt kommandon en formidabel kraft soldater, attackhelikoptrar, och vapen som kan sändas ut till förödande och avgörande effekt i strid. 101st Airborne Division stolt över att vara en av de mest mångsidiga och flexibla divisioner i USA armén, stiger för att möta behovet av den föränderliga globala miljön.

Denna uppdelning grundades 1942, som en del av en massorganisation av USA militären för att möta behoven hos andra världskriget. Under hela andra världskriget, 101st Airborne Division utmärkt sig i strid, framför allt i belägringen av Bastogne. Två Presidential Unit Citations delades 101st Airborne efter andra världskriget, tillsammans med fyra strids serpentiner, erkänner mod och uppoffring av sina män.

Efter andra världskriget, var 101st Airborne Division kort avaktiveras, innan de återaktiveras igen i slutet av 1940-talet. Med en skiftande politiska klimatet skiftade också rollen av denna militära divisionen. Medlemmar av 101st Airborne utplacerades att genomdriva integrationen av skolorna under eran Civil Rights, och de serveras också i Vietnam som en elit luftburen anfall kraft. Medlemmar av denna uppdelning utför oerhört varierande arbetsuppgifter idag, från bekämpa skogsbränder att säkra gator Irak.

Denna uppdelning är också känd som "Screaming Eagles", i en hänvisning till dess division lapp, som har en mycket distinkt eagle logo. 101st Airborne Division upprätthåller också en heltid stunt fallskärmsgrupp som även är känd som de skrikiga örnar. Mottot för divisionen är "Rendezvous med Destiny", och med tanke på att det ofta utnyttjas före en större kraft, är ganska apt detta motto.

  • Attackhelikoptrar kan sättas till förödande och avgörande effekt i strid.
  • 101st Airborne Division flög ombord C-47s under andra världskriget.