Vad är Tokyo DisneySea?

August 27

Tokyo DisneySea är ett vatten tema nöjespark på Tokyo Disney Resort i Japan. Parken är den dyraste Disney nöjespark någonsin byggts, tros kosta för över fyra miljarder amerikanska dollar (USD) för att konstruera. Tokyo DisneySea är en av de mest framgångsrika andra gate parker i Disney världen, och mer än 12 miljoner besökare registrerades under 2007.

Idén till Tokyo DisneySea påbörjade med en plan för att bygga en temapark i Long Beach, Kalifornien, som skulle vara nära Disneyland Park i Anaheim och har ett nautiskt tema. Denna idé så småningom tappade av ekonomiska skäl, och planerna för parken, preliminärt kallad DisneySeas, försmäktade under flera år. Med framgången av Tokyo Disneyland, var planen återupplivades som en andra park för den platsen, och Tokyo DisneySea öppnades den 4 september 2001.

Den södra kanten av Tokyo DisneySea gränsar till Disney Hotel Mira Costa. Detta lyxiga hotell Utformad som en del av Medel Harbor område av parken, har italiensk arkitektur och har utsikt över hamnområdet i Tokyo DisneySea. Rummen börjar på runt $ 300 USD per natt, och paket som kombinerar rum och park biljetter finns tillgängliga.

Liksom Disneyland parker, är Tokyo DisneySea uppdelat i flera områden som kallas "hamnar i samtal," alla har en annan ocean relaterat tema. Jämförbar med Disneylands Main Street, USA, entrén till parken heter Mediterranean Harbor. Detta område utformad för att se ut som en italiensk hamn och inkluderar reser gondoler park besökare kan rida på.

Den mystiska ön område av parken ligger inom en gigantisk vulkan som heter Mt. Prometheus och är tema efter äventyrshistorier Jules Verne. Denna port är hem för två stora spänningen åkattraktioner, den ubåt 20.000 världsomsegling under havet, och en resa in i hjärtat av vulkanen i Till jordens medelpunkt. Arkitektur i detta område har en viktoriansk känsla, som ett verk av Jules Verne ligger i den perioden.

Mermaid Lagoon, med hjälp av de populära figurerna från Disneys Den lilla sjöjungfrun, är utformad för att se ut som en undervattens slott och fylld med åkattraktioner för unga barn. I Aladdin tema arabiska Coast port, populära attraktioner inkluderar en dubbeldäckare karusell och en 3D-show med Genie från Aladdin.

The Lost River Delta har en gammal centralamerikanska tema, något som liknar Disneylands Adventure. Detta område omfattar den populära Indiana Jones rida, nyligen åter tema för den senaste delen av filmerna Indiana Jones: The Konungariket Crystal Skull. Port Discovery har vattnet i framtiden, och innehåller flera futuristiska attraktioner inklusive Stormrider, en simulering åktur. Den slutliga anhalten, American Waterfront, är utformad för att se ut som början 20th century New York, och domineras av en enorm replik av en ångbåt, som kallas SS Columbia. Detta område rymmer den populära Tower of Terror rida, som har olika versionerna på flera andra Disney parker.

Tokyo DisneySea och Tokyo Disneyland är de enda två Disney parker som inte ägs av The Walt Disney Company. Disney tema är licensierad av The Oriental Land Company, inte olikt en franchisekedja. Även om detta leder vissa kritiker att klaga att parkerna inte autentiskt Disney, verkar kvaliteten och skyhöga popularitet båda parkerna att hävda att de är precis vad Disney skulle ha i åtanke.