Vilka är de vanligaste orsakerna till Red Pus?

August 17

Röd pus är resultatet av pus kombination med blod. Det är ofta kallas blod färgade pus och färgen kan variera från ljusrosa till djupröd. Pus kan också visas grönt när neutrofiler utsöndrar ett ämne som kallas myeloperoxidas. Pus kan också vara brun, gul, vit, eller sällan, blå. En bakteriell infektion som kallas Pseudomonas aeruginosa kan orsaka blå pus och är resultatet av ett immunsvar.

Det är vanligt att ett infekterat sår att innehålla röda pus. Tand bölder producerar ibland blod färgade pus och kan behandlas med antibiotika eller ibland, tandutdragning. Även mindre skador, såsom inåtväxande tånaglar, kan producera röda pus eftersom kronisk friktion med en sko kan orsaka vävnaden att blöda och blanda med pus. Oavsett om såret innehåller röda pus eller pus av en annan färg, behöver en vårdgivare som ska anmälas för att fastställa orsaken till infektionen och att förskriva antibiotika.

Neutrofiler är en typ av vita blodkroppar som arbetar för att attackera bakteriella organismer. När neutrofiler arbeta med andra typer av vita blodkroppar och deras komponenter, är ett immunsvar utlöses, vilket ofta resulterar i bildandet av pus. Finnar, bölder och bölder innehåller ibland pus, och dessutom är de ofta smärtsamma, inflammerad och rött. Man bör aldrig försöka pressa pus ur en finne eller koka eftersom detta kan orsaka ärrbildning och smittspridning till andra delar av kroppen.

När röd pus åtföljer ett sår, bör antibiotika startas, antingen oralt, topiskt, eller båda. Merparten av tiden, kommer ett friskt immunsystem rensa en varig infektion utan någon behandling. Men ibland kan en obehandlad bakterieinfektion orsaka allvarliga komplikationer som njur- eller hjärtsvikt. Ibland kommer vårdgivaren lans det smittade området för att ta bort pus, och eftersom detta görs vanligtvis under sterila förhållanden, är låg risk för ytterligare infektion.

Varbildning kan också påverka de inre organen, i form av bölder som ibland kan bilda på levern. När detta inträffar, kan patienten bli mycket sjuk och erfarenhet viktminskning, buksmärta, gulsot, mörkfärgad urin, och feber. När pus blanketter inne i inre organ, är sjukhus rekommenderas så att intravenös antibiotikabehandling kan påbörjas. Om antibiotikabehandling inte påbörjas omedelbart, kan patienten bli septisk, vilket kan orsaka en massiv blodinfektion och bevisa livshotande

  • En person ska aldrig försöka pressa pus ur en finne.
  • Ett diagram som visar olika typer av vita blodkroppar. Pus mestadels består av döda vita blodkroppar.
  • Det är vanligt att ett infekterat sår att innehålla röda pus.