Vad är Space Färgning?

August 21

Rymd färgning är en teknik som används för att ge garnet en unik, flerfärgad effekt. Medan en typisk garnhärva är samma färg hela, ett nystan utrymme färgat garn är två eller fler olika färger som vanligtvis upprepar sig hela längden på garnet. Utrymme färgat garn ibland kallas dip färgat garn.

Hemligheten till rymden färgning garn innebär användning av en speciell kemikalie som kallas betningsmedel. Syftet med betningsmedel är att hjälpa permanent fixera färgämnet till garnet efter rymdfärgningsprocessen. Eftersom olika färger av färgämne kräver olika typer av betmedel, detta gör det möjligt att färga samma garnhärva många olika färger.

Utrymme färgat garn kan färgas antingen samordnande eller kontrasterande nyanser. Rymd färgning garn koordinerande färger, såsom olika neutrala toner eller diverse nyanser av blått, ger en subtil och sofistikerad look. Utrymme färgat garn i kontrasterande nyanser, såsom garn som är lila, rött och blått, erbjuder en funkiga känsla.

Spaced färgat garn är vanligast för stickning och virkning. När utrymmet färgat garn görs för att göra en trikå objektet, den resulterande projektet har ojämna horisontella ränder som ger ett collage-liknande effekt. Men storleken av ränder i den färdiga delen beror på vilken storlek på garn används. Som du kanske tror, ​​producerar tjockare garn tjockare ränder.

Göra filtar, halsdukar, strumpa mössor och andra objekt med avstånd färgat garn är förvånansvärt lätt. Faktum är att många av de projekt mönster avsedda för nybörjare fungerar bäst med utrymme färgade garner. De enkla stygn av dessa projekt gör det möjligt för levande färger i garnet att stå i centrum.

Medan rymdfärgat garn är lätt tillgänglig på alla större hantverk och tyg butiker, rymd färgning garn hemma är ett roligt projekt för ambitiösa crafter. Att färga garnet, placera dig lösa nystan i en stor emaljerad stål moms och häll färgämnet och betningsmedel under de olika slingorna - doppa som krävs för att producera de olika färgerna. När rymd färgning garn för hand, dock komma ihåg att syftet inte är att göra ett enhetligt mönster. Du vill lägga till en mängd olika färger slumpmässigt genom garnet så att det ger en brokig väv när den används för stickning eller virkning.

Även vattenkokare färgning ibland förväxlas med plats färgning, bör det noteras att dessa två processer är inte utbytbara. Kettle färgning är en mer avancerad teknik för att färga garn som innebär att manipulera färgämnet i potten för att producera ett antal olika utseenden.

  • Rymd färgning kan utföras för att ge garnet en flerfärgad effekt.
  • Spaced färgat garn används oftast för stickning.