Vad är Hang Gliding?

August 21

Hängglidning är en utomhus sport populär runt om i världen, särskilt i Kalifornien och västra USA. Det är en typ av unpowered flygning liknar skärmflygning, även om det innebär mer teknisk komplexitet. Solo eller tandem, drakflygning är en spännande och stimulerande upplevelse, och en mängd olika företag erbjuder lektioner och tandemflyg att tillåta oerfarna individer att uppleva magin.

Denna sport kan vara farligt, och bör endast utföras under lämplig övervakning eller av någon med teknisk erfarenhet och utbildning. Flera branschorganisationer finns runt om i världen för att hjälpa till med utbildning och certifiering av hängglidare och instruktörer, och är glada att hänvisa berörda parter att certifierade skolor. För att åstadkomma denna sport kräver säkert en grundlig kunskap om väder och geografiska förhållanden, och bör inte försöka i osäkra situationer.

Hängglidning åstadkommes genom att suspendera en individ från en vinge eller drake i en sele som är riggad till draken för stabilitet och säkerhet. De flygblad griper en kontroll bar som hon eller han kan göra draken att vända, stiga, eller sjunka, dra nytta av termik och omgivande väderförhållanden. När du är redo att landa, är draken avstannat, så att piloten kan landa upprätt.

Draken är en typ av vingprofil, upphängd över en stel rörsystem. Denna slang kan brytas ner, vilket gör att draken att packa in i ett relativt litet utrymme och sättas ihop igen. När klar för användning, är draken monteras och flygblad remmar i att använda en sele system. Användning av hjälm är också rekommenderas. Piloten tar en flygande start, vilket gör att draken för att få tillräckligt lyft för start, och hängflygning erfarenhet börjar.

När hängglidare är i luften, den hålls i rörelse av den ständiga gravitationskraften, vilket drar segelflygplan framåt, vilket orsakar luft att strömma runt kanterna och hålla flygare väders. Dessutom kan piloter utnyttja termiska strömmar och topografiskt orsakade luftströmmar att stanna väders. När du är redo att landa, drar piloten segelflygplan uppåt i ett stall och flyter tillbaka till jorden.

Eftersom hängglidning är farligt för oerfarna, många stater begränsar det till vissa områden, och kräver piloter att underteckna loggar och visa referenser. Dessa områden har också utsett platser för landning så att åskådare inte skadas. Även om det kan ske nästan var som helst, kommer vistas i dessa säkra områden troligen resultera i en mer behaglig upplevelse, tillsammans med hjälp i nödfall.

  • Hängglidare inte har motorer, och istället använda gravitationen för att stanna under flygning.