Vad är Romano Beans?

September 30

Romano bönor är en form av platt snap bönor som har sitt ursprung i Italien. Många italienare laga mat med dessa bönor när de är i säsong under sommarmånaderna, och de är också odlas i andra regioner i världen. Specialty livsmedelsaffär och torghandel ibland bär dem på sommaren, och de kan också odlas i hemmet, förutsatt att du bor i ett område med ett Medelhavsklimat.

Liksom andra snäpp bönor, är Romano bönor tänkt att ätas. De anses mogna när de gör en skarp "snap" om de bryts på mitten, och de har en mycket mild smak och ett anbud konsistens. Dessa bönor är ofta bräserad med andra sommargrönsaker och äts som en sida skålen, och de kan också läggas till soppor, grytor, uppståndelse frites och sortiment av andra rätter. Du kan också höra dessa baljväxter kallade italienska platta bönor eller italienska snap bönor, men blanda inte ihop dem med bondbönor, som ibland är märkta som "italienska bondbönor."

Dessa snap bönor är tillplattade, snarare än rundade, som man skulle kunna förvänta sig. För att använda Romano bönor, kockar måste knäppa eller trimma bort ändarna och skölj skida för att ta bort all smuts från fältet. Dessa bönor kan lätt kokta för att behålla sin krispigt konsistens, eller kokta tills de är extremt anbud. Dock kommer överkokning orsaka bönorna att förvandlas till en smaklös gröt, så kockar bör ta hand när de förbereder dem på bräserad och andra långlagade rätter.

Förutom att vara tillgängliga i klassiska gröna, Romanos kommer också i gult och lila, för kockar som gillar att leka med olika färger i sin matlagning. När du väljer Romano bönor på marknaden, bör kockar leta efter skarpa exemplar med ens färgning och inga mjuka fläckar eller tecken på mögel. Limp bör håglös bönor undvikas och bönorna bör förvaras i papperspåsar och användas inom några dagar för bästa resultat. Dessa baljväxter kan också inlagd.

Att växa Romano bönor, bör trädgårdsmästare få frön från en trädgård butik eller en vän, och börjar dem inomhus i slutet av våren. När plantorna har etablerat sig, kan de planteras utomhus efter den sista chansen för frost i en varm plats. Romano bönor är klättrare, så de kommer att behöva strängar eller en spaljé att växa, och de uppskattar medelnivå vattning som håller jorden fuktig, men inte blöt.

  • Romano bönor kan vara tillgängliga i en mängd olika färger.
  • Romano bönor kan användas i rör frites och grytor.