Vad är en Digital Light Meter?

March 22

En digital ljusmätare är en anordning som används för att mäta mängden ljus i ett område via användning av en digital avläsning mätare. De flesta digitala ljusmätare enheterna kan mäta upp till 5000 fot ljus, och mätenheten vanligtvis separat från själva mätaren för enkel hantering och bättre mätningar. Ljus mätningar behövs av fotografer, jordbrukare, trädgårdsodlare och filmare för att säkerställa att den bästa belysningen används för skottet eller anläggningen. Om en viss lampa används, såsom en kvicksilverlampa, kan ljusmätningen behöva justeras.

När det gäller att behöva en exakt mätning av ljus, kan det vara mycket svårt att ta en exakt mätning med sikte ensam. För att säkerställa exakthet, är en digital ljusmätare som används. De flesta mätare består av två delar: mätaren och mätenheten. Mätenheten är placerad på marken, med en sensor vänd mot ljuskällan. Själva mätaren visar fot ljus.

Alla digitala ljusmätare rekord ljus i en mätning som kallas fot ljus. En fot ljus definieras som hur mycket man lumen ljus skulle belysa en yta som var 1 kvadratfot (929 kvadratcentimeter). Den gemensamma mängd mul ljus som en digital ljusmätare kan mäta är 5.000 fot ljus, men vissa mätare kan ha högre mätningar.

Mätning ljus till den exakta foten ljuset kan tyckas onödigt för de flesta människor, men det finns ett fåtal branscher och personer som behöver denna mätning. Fotografer som vill uppnå en viss skuggning effekt, behöver en viss mängd ljus. Det samma gäller för filmskapare, eftersom mängden ljus kan förbättra eller förstöra ett skott. Jordbrukare eller trädgårdsmästare kan behöva mäta ljuset också, eftersom vissa växter inte kommer att växa om ljuset är för svagt eller intensiv. Detta är oftast om jordbrukaren eller trädgårdsmästaren använder en lampa eller artificiell ljuskälla, eftersom dessa källor kan ändras och kalibreras, men solen kan inte vara.

Om en lampa används, såsom genom en fotograf eller trädgårdsmästare, kan ljusmätningen behöva ändras, beroende på vilken typ av lampa. Den digitala ljus Metera € s handbok kommer detalj några lampor som behöver mätningen förändras. Till exempel, om en kvicksilverlampa används, de fot candela typiskt kommer att behöva justeras med 0,1 för att göra läsningen exakt. Utbudet av ljuskällan kan också kräva att mätning ändras, beroende på mätaren, för att göra ljuset läsning korrekt.