Hur ska jag sköta en Chinchilla?

December 9

Chinchillan är en typ av gnagare som är infödd till den sydamerikanska kontinenten. Medan många människor tycker att hålla dessa djur som husdjur, är ordentlig vård viktigt, särskilt med tanke på att en chinchilla ofta kan leva till cirka 20 år gammal. Korrekt utfodring är särskilt viktigt när hålla detta djur som husdjur. Det är också viktigt att ge adekvat placering i bur och gott om utrymme för motion. Chinchillor kräver damm bad istället för vattenbad, så det är viktigt att lära sig hur man gör detta på rätt sätt.

Kosten för en chinchilla bör innehålla en kombination av hög kvalitet gräshö och speciella pellets som är utformade specifikt för kostbehov detta djur. Denna speciella husdjur får aldrig ges vanligt kranvatten på grund av risken för sjukdom. Istället filtrerat eller renat vatten ska alltid användas. Behandlar bör inte ges mer än ett par gånger i veckan och bör aldrig vara större än storleken på ett russin. Några acceptabla behandlar inkluderar nypon, havre och russin.

Korrekt bostäder och strö är viktigt när vårdar en chinchilla. Buren bör ge gott om utrymme för motion och göras från tråd för att säkerställa tillräcklig ventilation. Utrymmena i caging bör vara liten nog så att djuret kan inte av misstag få fötterna fastnar i mellan utrymmena, vilket kan orsaka skada på djuret. Strö bör göras från Kiln torkade furu eller asp. Cedar strö bör aldrig användas, eftersom det är benägna att orsaka andnöd i dessa känsliga djur.

En chinchilla som hålls som sällskapsdjur behöver tillräcklig motion. Övervakad speltid utanför buren är perfekt när det är möjligt. Det bör också vara säkra träningsredskap i fodralet. Dessa djur älskar att tugga, så ingenting av plast eller något annat material som kan tuggas igenom, bör lämnas inne i buren. Ägare som är osäker på säkerheten för vissa typer eller märken av utrustning bör konsultera en veterinär eller en ansedd chinchilla uppfödare för mer information.

Bada chinchillan är viktig, men till skillnad från andra djur, bör detta sällskapsdjur inte badas med vatten. I stället bör damm bad tas ett par gånger i veckan. De flesta djuraffärer bär dammet som behövs för detta ändamål, även doftande damm bör undvikas. Denna känsliga husdjur bör endast tillåtas att bada i stoftet i ca 15 minuter åt gången.

  • Chinchillor är hemma i Sydamerika.
  • Chinchillor njuta av tillfällig russin.