Vad är Raisin Syrup?

April 3

Russin sirap är en söt, rik sirap gjord av russin. En relaterad version kan göras med datum och andra torkade frukter, om en något annorlunda smak önskas. Det finns ett antal användningar för russinsirap, som sträcker sig från traditionella desserter till ett alternativt sötningsmedel för bakade varor. Vissa marknader och hälsokostbutiker lager russin sirap, och det är också möjligt att göra det hemma; genom att göra det hemma, kan kockar lägga regionala varianter såsom kardemumma och citronsaft.

Förfarandet för framställning av russinsirap är relativt enkel. En 1: 2 förhållande av russin och vätskor är skapad och russinen tillåts blöt över natten. Vatten är ett klassiskt val av vätska, även om russinsirap kan också göras med alkoholer för att skapa drucken russinsirap. Som russinen blöt, knubbig de upp, absorbera vattnet. De plumped russin bedrivs genom en matberedare för att skapa en ännu vätska som tar formen av en tät sirap.

Det kan tyckas märkligt att rehydrera russin för att göra russin sirap, som russin helt enkelt torkade druvor. Dock kommer mosad druvor inte förvandlas till russin sirap. Detta beror på att russin genomgå kemiska förändringar som de torkar. Torkningen intensifierar sina naturliga sockerarter, vilket gör dem mycket sötare än färska druvor. Den smakprofil russin är också annorlunda än druvor, vilket alla som har gjort en sida vid sida smak jämförelse förmodligen vet.

I Mellanöstern, är russin sirap ofta drizzled över desserter. Det kan kryddad med kardemumma eller lånas ut en distinkt smak med orange eller citron extrakt. Grekerna njuta tillägg av alkoholer som ouzo till deras russin sirap, vilket ger en extra kick. Typiskt är sirap drizzled på dessert när den serveras. Raisin sirap kan också serveras med glass, kakor och pajer; det går särskilt bra med spice tårta, vilket är naturligt mer salta.

Det är även möjligt att använda russin sirap som en ersättning för socker, även om en viss försiktighet krävs. Den extra vätska kan ändra hur en bakad bra beter i ugnen, och russin sirap är också sötare än socker, så kockar inte kan använda en 00:59 ersättare. En stor fördel med russin sirap är att det kan göras med minimalt raffinerade russin och det behöver inte kokas, vilket gör det populärt med människor som gillar rå, minimalt bearbetade livsmedel.

  • Russin är indränkt och mosade att göra sirap.