Din SketchUp Modell kanter

April 3

I SketchUp, allt består av en av två typer av element: kanter eller sidor. De är de grundläggande byggstenarna i varje modell du någonsin kommer att göra. Kanterna är linjer. Du kan använda massor av verktyg för att dra dem, radera dem, flytta dem, gömma dem, och till och med sträcka dem. Här är några saker du bör veta om SketchUp kanter:

Din SketchUp Modell kanter

Kanterna är alltid raka.

Inte bara är allt i din SketchUp-modell består av kanterna, men alla dessa kanter är också helt rak. Även bågar och cirklar är gjorda av små raka linjesegment.

Kanter inte har en tjocklek.

Den här är lite knepigt att få huvudet runt. Du behöver aldrig oroa sig för hur tjock kanterna i modellen är för det är bara inte hur SketchUp fungerar. Beroende på hur du väljer att visa din modell, kan dina kanter ser ut som de har olika tjocklekar, men dina kanter själva inte har en inbyggd tjocklek.

Din SketchUp Modell kanter

Bara för att du inte kan se kanterna betyder inte att de inte är där.

Kanter kan döljas så att du inte kan se dem; detta är ett populärt sätt att göra vissa former. Till vänster är en modell som ser rundade. Till höger, de dolda kanter syns som streckade linjer - se hur ens ytor som ser smidigt böjda är tillverkade av raka kanter?