Vad är kinesisk Drumming?

April 12

Kinesiska trummande är en gammal form av musik ofta tillsammans med ramsor och koreograferade rörelser som syftar till att berätta en historia. Två grundläggande former av kinesisk trummande existerar, med en används för fester och en annan tilltalande till gudarna för gynnsamt väder och rikliga skördar. Yuchi, en kombination av trummor och blåsinstrument, vanligen utförs vid bröllop och begravningar att bringa lycka, förmögenhet, eller fred. Saishe består vanligen av en jordbrukstema, med 24 trummor i en ensemble.

Saishe kinesisk trummande representerar de 24 säsongerna avbildade i den kinesiska kalendern, som omfattar de viktigaste fyra årstid uppdelade mer exakta beskrivningar av regn, temperatur och snö. Drumming trupper dekorerad i traditionella dräkter normalt in rytmen för dansare. Koreografe danser skapa vanliga sysslor och uppgifter lantbrukare tenderar att grödor.

Olika stilar av faten används i olika ceremonier och för vissa föreställningar. En ledare spelar vanligtvis en Bangu, vilket är en cirkulär trumma med en träram säkras genom metalband. Tanggu representerar ett fat trumma spelas med träpinnar, oftast gjorda av bambu och djurhud. Lejonet trumma, tillverkade av trä och getskinn, är det traditionella instrumentet spelas under den populära lejondans för att fira det kinesiska nyåret. Detta resultat är att avvärja onda andar och bringa lycka.

Kinesiska trummande grupper använder en eller två händer för att ställa in tempot med dessa enkla instrument. Vissa föreställningar införliva gonggonger cymbaler i firandet. Många trummor är målade röda att symbolisera makt och styrka och är inredda med kinesiska tecken. Modellerna klär typisk i färgglada dräkter och kan sjunga och dansa samtidigt trummande.

Den första kända dokumenterade användningen av trummor i Kina går tillbaka till Shang-dynastin mellan sjätte och 11-talen. Symbolen för trum hittades etsad i ett sköldpaddsskal upptäcktes nära en gammal åstranden. Forntida trummor också konstruerad av urholkade trädstammar och lera, med djurhudar bifogas producera ljud.

Kinesiska trummande representerade en viktig funktion i krigstid. Trummor bildade en marschrytm för trupper för att hjälpa stärka moralen. De skapade också en form av kommunikation och kan ha skrämt bort fiender.

Moderna kinesiska trummande föreställningar kan vara högt och vild, införliva krigs ramsor för att berätta en historia av tidigare strider. Föreställningar kan också handla om mytiska teman med teatraliska synkroniserade rörelser. Intrikata fotarbete och kroppsrörelse utförd med kinesisk trummande symboliserar de många aspekter av kinesiskt liv och historia.