Växande Vitlök

March 30

Även om vitlök inte kan behövas för att avvärja av vampyrer, men det har många bra kvaliteter. Du kan använda vitlök i en mängd olika sätt, bland annat matlagning, en bugg repellerande, dekoration, och många andra saker. Om du vill använda vitlök för något ändamål, kommer många människor går till affären, och köpa några. Men om du vill utveckla din egen vitlök, följ bara dessa små tips för att ha någon som kommer ut ur din egen trädgård, redo att användas.

Vitlök är bäst planteras, liksom nästan alla andra vegetabiliska vi har diskuterat, i full sol. Detta innebär att det inte bör placeras där skuggan av en byggnad eller ett träd kan blockera det. Vitlök är generellt förlåtande om vilken typ av jord du använder, men den föredrar väldränerad jord som har hög organisk halt. Om du vill vara säker på din jord är precis rätt, kan du få det testat och se till att pH-värdet är rätt runt 6,5, men detta är inte nödvändigt.

Innan du planterar din vitlök, se till att marken är mycket väl odlas, eftersom vitlök växer bäst i lätt jord där sina rötter lätt kan gå djupt. Du kan göra detta för hand, eller så kan du hyra en maskin göra det. Du kommer förmodligen vill odla upp till toppen foten av jord.

Efter marken odlas, är det dags att plantera. Det är bäst att plantera på hösten, ungefär en månad innan marken fryser. Ta vitlök du har köpt från trädgårdscenter, och spricka isär högst 48 timmar före plantering. Plantera vitlök mellan 2-4 inches i marken. Du bör plantera din vitlök bara ca 4-8 inches från varandra, beroende på storleken av vitlök, vilket kommer att hjälpa till att hålla ogräs i våras. Se till att vattna vitlök, även under vintern om klimatet är torrt, och se till att täcka vitlök med kompost för att hålla den varm under en kall vinter. En bra, tidigt tecken på att allt gick rätt är att du ska se rötterna skjuter upp sent på hösten, ett gott tecken på att din vitlök kommer att vara redo kommer våren.

Om allt gick rätt, bör du vara redo att skörda innan alltför länge. Du kommer att veta att det är dags att skörda när de nedre bladen har blivit brun, men de övre bladen är fortfarande gröna. Gräva ut vitlök försiktigt, och du är redo att gå. Om du vill lagra vitlök, torka ut genom att hänga en grupp på en väl ventilerad plats för ungefär två veckor, sedan lagra dem i ett väl ventilerat utrymme för upp till sex månader. Tänk bara på att titta på för mögel eller hela din gröda kan förstöras.