Vad är Weaving?

August 4

Vävning är sammanflätningen av två eller flera trådar eller stycken av material i syfte att skapa en sammanfogade strukturer. Även om det är oftast används för att göra tyg, är tekniken också vanligt i andra hantverk såsom korg fattandet. Vävning har funnits i tusentals år, och förblir så populär och användbar i den moderna världen som den gjorde i forntida civilisationer.

I gamla grekiska mytologin, var vävning uppfanns av gudinnan Minerva, som en gång vände en jungfru till en spindel för skryter om hennes vävning skicklighet. Genom historien har vävare varit högt ansedda hantverkare, som deras arbete gav en stor mängd av den tillgängliga tyg och tyg för kläder. Vissa tekniker har också länge varit populär för att skapa objekt som korgar, mattor och mattor ur halm eller vass. Styrkan i materialet fogade genom vävning är robust och slitstark, och kan anpassas för många olika behov.

Den grundläggande principen för tyg vävning involverar snörning två uppsättningar av trådar tillsammans vid 90 graders vinkel. Varpen består av tråd läggas parallellt med varandra, utsträckt över en vävstol eller annan struktur som håller den på plats. Väften eller inslags sedan dras genom varpen i en under och över mönstret, att skapa en enda sammanfogade tygstycke när den är klar.

En vävstol är den mest nödvändig utrustning för vävning. Denna struktur är en ram som håller varpen tät och hjälpa till att dra väften eller väftgarnet genom. Tidiga versioner av vävstolen kan ses i målningar mer än 4000 år gamla, men inte förrän den industriella revolutionen gjorde vävstolen blivit mekaniserad och massproducer. Den flygande skytteln, utvecklades i början 18th century av brittiske uppfinnaren John Kay, tillät vävare att arbeta snabbt på stora vävstolar utan en lärling att dra väfttråden genom varpen. På 20-talet, mekaniska vävstolar blev förhärskande för massproduktion, vilket gör hand vävning nästan föråldrade för handeln.

Eftersom utvecklingen av mekaniska vävstolar, har den en gång viktigt yrke blivit en populär hem hantverk. Vackra mönster, tweed och pläd tyger, och även traditionella tartantyger från de brittiska öarna kan fortfarande skapas av experter som använder handvävstolar. Denna mödosamma hantverk kräver tid och talang att bemästra, och är ofta mycket betraktas som en boutique hantverk.

Information och förnödenheter för vävning kan vara tillgängliga på lokal sömnad och tyg butiker. Förutom att bära böcker och möjliga mönster, kan många tyg butiker bär grundläggande handen vävstolar och lämpliga trådar och garn för nybörjare vävare. Kontrollera community college, lokala hantverk centraler och garn eller tyg butiker för att se om klasser på vävning är tillgängliga för nybörjare. Denna vackra hantverk har en historia lika gammal som den mänskliga civilisationen, och kan vara en värdig hobby för dem som redan goda kunskaper i stickning, sömnad, eller virka.

  • Varp och inslag vävning är en teknik som används för att producera vävda material.
  • Tweed med en kypertbindning.
  • Den flygande skytteln, utvecklades i början 18th century av brittiske uppfinnaren John Kay, tillät vävare att arbeta snabbt på stora vävstolar utan en lärling att dra väfttråden genom varpen.
  • Den industriella revolutionen såg mekaniseringen av vävning genom makt vävstolar.
  • Hand vävstolar kan användas för att väva intrikata mönster för hand.