Vad är Bamboo Rice?

August 15

Bambu ris är inte en specifik sort av ris, men är snarare en kort kornigt vitt ris som har behandlats med saften av unga bambu växter. Medan fräsning riset är klorofyll från bambu sätts. Denna process gör att riset att vara hög i vitamin B, och ger det en smak och arom mycket likt en jasmin grönt te.

Ett slående ljusgrönt, bambu ris inte är tekniskt anses sushi ris, men används ibland för sushi att låna färg till sushirullar. Det bör inte kokas som vanlig sushi ris. Att laga den, bör 1,5 koppar vatten (0,35 L) tillsättas till varje 8 dl (227 g) av ris. Det bör sedan kokas som vanligt, men får sitta i 20 minuter efter tillagningen.

Bamboo ris kan också serveras som en asiatisk stil risotto, eller en sida skålen när kocken vill lägga en slående del av färg till en måltid. Efter det är kokta, är riset oftast fuktig och klibbig. Vissa asiatiska marknaderna bära denna sort, och det kan även beställas från postorder mat kataloger eller specialitet livsmedelsaffärer.

Den jade färg på riset kan komplettera många olika typer av måltider, och kan vara tilltalande för ögat samt bidra en doftande arom och delikat smak. Medan ris är ofta en obemärkt del av en måltid, kommer bambu ris orsakar gäster att ta notis om sin subtila smak och attraktiv färg.

Kockar som vill experimentera med bambu ris kanske vill prova betjänar det med stek i stället för vitt eller brunt ris. Riset ger en unik visuell kontrast till den rosa färgen på lax, eller den gyllenbrun färg på fläskkotletter. I själva verket kan den användas som ett substitut för vitt ris i praktiskt taget varje måltid, för att ge en festkänsla till måltiden presentationen.

  • Bambu ris har en doft och smak som påminner om jasmin grönt te.
  • Vitt ris som har behandlats med bambujuice kallas bambu ris.
  • Bamboo.
  • Bambu ris används ibland för sushi.