Vad är Kirschkuchen?

February 22

Kirschkuchen är en typ av tysk körsbär kaka som är gjord av enkla ingredienser, inklusive urkärnade körsbär, och ibland smaksatt med kirsch eller rom. Den resulte kakan kan vara mycket tunn och syrlig liknande eller högre och mer omfattande, beroende på de exakta ingredienserna och de proportioner som används. Några recept ersätta premade körsbär paj fyllning för färska körsbär eller använda en blandning av olika bär tillsammans med körsbär för en annan smak. Den färdiga kirschkuchen kan serveras med vispad grädde, belagda i en frukt glasyr eller bakat med en söt strudel toppning.

De mest grundläggande ingredienserna i kirschkuchen är ägg, mjöl, socker och smör. Proportionerna används är olika, beroende på recept, allt från lika stora mängder av varje ingrediens i vikt till kakor som har väldigt lite socker tillsätts och förlitar sig mer på körsbär för sötma. Bakpulver ibland används, såsom är ingredienser såsom gräddfil, gräddost eller yoghurt att hålla kakan fuktig medan det är bakning.

Körsbär är den viktigaste aromen i kirschkuchen. De flesta traditionella recept kräver mogna körsbär som har urkärnade men inte nödvändigtvis hackade i mindre bitar, lämnar dem ganska helhet i kakan. Surkörsbär också kan användas, vilket kan körsbär blandat med bär som hallon eller blåbär, men körsbär kvar oftast den dominerande smaken. Vissa versioner av receptet är utformade för bekvämlighet och kräver tillsats av premade eller konserverad körsbär paj fyllning, även om detta tenderar att göra körsbärskakan mycket sötare och tyngre än färska körsbär skulle.

Montering ingredienserna för kirschkuchen är ganska enkelt. Smör och socker är piskade varandra tills de är släta och stuvad. Äggen är separerade i gulor och vitor och äggulor införlivas i stuvad smör och socker blandningen. De vita i äggen piskade tills de är styva, med en del av de vita fter viks in i smörblandningen att lägga till lite volym till kakan. Mjölet och de återstående äggvitor sedan försiktigt viks in i blandningen tills smeten kommer tillsammans.

Smeten hälls i en smord bakform och körsbär är anordnade på toppen av kakan, där de kommer långsamt att sjunka in i kakan som bakar. Kakan bakas sedan tills den är klar. Den färdiga kirschkuchen kan serveras som vilken söt kaka eller det kan åtföljas av färska frukter, toppad med frukt konserver eller dammas med confectionerâ € s socker.

  • Kirschkuchen görs typiskt med mogna, urkärnade körsbär.
  • En skål med gräddfil, som ofta används vid framställning kirschkuchen.