Vistas Mejeri Fritt vid någon annans hem

February 17

Äta utanför hemmet när du är mejeri-fri innebär en annan uppsättning utmaningar än de du möter på hemmaplan. Äta mat hemma har den klara fördelen att ge dig maximal kontroll över vad du äter. När du är hemma, får du välja de ingredienser som går in i varje maträtt, och du har tillgång till mat etiketter och kan läsa vad som finns i den mat du köper. Inte så när du är borta från hemmet.

När någon bjuder in till sitt hem för en måltid, är det ofta för att fira en glad tillfälle. Att ha särskilda kostbehov kan komplicera saken. Om du inte avslöjar dina behov, vad som händer när huvudrätten visar sig vara pasta med Alfredo sås? Denna situation visar sig dåligt för alla - gästen går hungriga, och värd känns fruktansvärt och generad.

Att dela dina kostbehov med din värd är inget att skämmas för. I själva verket om du är öppen om dina behov, kan du finna att du är inte ensam. Många människor har särskilda kostpreferenser eller begränsningar på grund av hälsofrågor eller personliga preferenser. De tittar deras mättat fett eller kolesterol, eller de är begränsande tillsatt socker på grund av diabetes. De kanske skära ner på saltet att kontrollera sitt blodtryck. Eller de kanske är vegetarianer eller veganer, som är vegetarianer som äter inga animaliska produkter alls - inte ens ägg eller mejeriprodukter.

Nämn din kost vid tiden för inbjudan. Om du gör det ger dig en möjlighet att förklara exakt vad du kan och inte kan äta, och det kommer att ge din värd tid att planera. Om inbjudan är mindre direkt - det kommer med posten eller via en andra part, till exempel en vän eller din partner - har du ett par alternativ:

  • Säg ingenting och äta vad du kan. Om du hålla tyst, kommer du att vara i den situationen att komma fram till din värd hem och göra göra med vad som serveras. Om måltiden är en buffé eller knytkalas med massor av olika livsmedel tillgängliga, kan du ha gott om mejerifria alternativ.
  • Kontakta värden och berätta för henne om dina kost begränsningar. Ge värd ett samtal, tacka henne för inbjudan, och sedan förklara att du har några speciella kost överväganden. Tala om för din värd att du ville nämna din kost så hon inte gick till några problem som serverar något du inte kunde äta. Samtidigt, kan du berätta din värd att hon behöver inte gå till någon särskild ansträngning för din räkning.
  • Kontakta värden och erbjuda att ta med en maträtt. Detta alternativ fungerar bra när inställningen är avslappnad och du är bland människor som du känner väl. Husmanskost middagar och måltider bland vänner, till exempel, kan finnas goda möjligheter att få ett mejeri-fri maträtt du kan dela.

Vad du än gör, inte bli arg och bråka som du inte kan hitta något att äta. Annars kan du förstöra måltiden genom att förstöra allas tid och aldrig välkomnas tillbaka.

Om du vet att du kommer någonstans där de val kan vara smal, har ett mellanmål innan du åker hemifrån. På så sätt kommer du inte befinner dig gnaga på knogarna om det inte finns mycket du kan äta. Ett annat alternativ: Fyll på andra nondairy objekt, inklusive aptitretare som musikanter och planteras som kan komma före måltiden.