Erkänner Nackdelar med återinvestering av utdelning planer

February 23

Som med det mesta i världen av att investera, återinvestering av utdelning planer (dropp) har några potentiella negativa - eller åtminstone några punkter du bör överväga att motvikt de många saker som gör dem bra investeringar. Innan den går upp med din mäklare, anser de potentiella nackdelarna.

Att köpa på företagets schema oavsett pris

När du återinvestera utdelningar, får du en bra affär eftersom du köper de nya aktierna direkt efter priserna sjunka på grund av utdelningen, vilket ger dig mer lager för dina utdelning dollar. Du kan dock förlora när det är dags att göra andra aktieförvärv. Du har ingen kontroll över det pris du betalar för valfria kontantköp, som förekommer på bolagets schemat, inte din. Ett företag kan välja att sälja tillval kontantköp planen (OCP) aktier en gång i veckan, en gång i månaden, eller ens en gång per kvartal. (Det är alltid samma dag, till exempel den 15: ei månaden.) Om beståndet råkar träffa en all-time high den dagen, ja, det är ditt pris.

När du köper och säljer direkt aktier genom ett företag, kan du inte utfärda några stopp eller limiterade order. Självklart, om du investerar på lång sikt, denna begränsning bör inte vara en stor fråga.

Att förlora likviditet

När du köper och säljer aktier via en mäklare, kan du ta ut när som helst genom att ringa din mäklare eller logga in på ditt online-konto. Handeln sker inom några minuter, och inom loppet av timmar eller dagar du kan ha pengarna i din kontroll eller sparkonto.

Vid köp och försäljning direkt aktier genom ett bolag, avstå dig att likviditeten. Du måste kontakta företaget eller planens överföringsmedel; inhämta, komplett, och lägga fram nödvändiga former för att stänga ut dropp; och sedan vänta på din förfrågan ska godkännas. Denna process kan ta några veckor och kan vara ett tillgängligt alternativ endast en gång per kvartal. Du kan också medföra vissa avgifter för att stänga kontot.

Se upp för avgifter

Även dropp är billiga och courtagefritt, endast cirka hälften av droppar är helt avgiftsfria. Som pengar blir tight, fler företag försöker att lugnt glida in avgifter. När det gäller DSP, de flesta tar ut avgifter, några på varje transaktion. För att skydda dig, läs prospektet att ta reda på vad alla avgifter i planen är och huruvida några termer verkar orimligt. Vissa företag debitera $ 5 för en investering på så lite som $ 25.

Låt inte avgifterna automatiskt skrämma dig. Om du verkligen gillar beståndet, kan ett direkt köp ändå vara mer kostnadseffektivt sätt att köpa aktier.

Att betala skatt i ett dropp

Även om du inte får en check för alla de återinvesterade utdelningar, IRS anser dem beskattningsbara inkomsten. Utdelningar som tjänas från nya aktier som köpts via en återinvestering planera föregående kvartal beskattas som kvalificerade utdelningar - som i kvalificerade för en lägre skattesats. Utdelningar från aktier som köpts via en OCP måste uppfylla innehavstiden kraven för att kvalificera sig för den lägre skattesatsen.

Hålla detaljerade register

Även om du kanske få en snygg utskrift från företagets överföringsagent visar alla dina affärer och avprickning som utdelning och kapitalvinst omfattas av sänkta skattesatser, får du inte. Hursomhelst, du ensam är ansvarig för att hålla koll på varje köp, inklusive datum, antal aktier som köps, och betal, så du vet exakt hur mycket du är skyldig i skatt när du säljer dina aktier.

Investera i en bra kalkylprogram för datorn eller köper ett program särskilt för att hantera DRIP konton.