Vad är en Punch Bowl?

September 1

Designad för servering punch eller andra drycker med en folkmassa, kommer en punch skål i olika utföranden och inkluderar matchande punch koppar. Punch skålar är breda och är i allmänhet gjorda av glas eller silver, även om vissa är tillverkade av tenn, porslin, akryl eller rostfritt stål. The Punch Bowl kanske eller kanske inte är på en footed bas eller piedestal. Varierande kapacitet, de flesta punch skålar rymmer 4-20 liter (3,8-19 liter).

Dyrare punch skålar är gjorda av blykristall, handblåst glas eller tenn. Vissa punch skål set inkluderar en matchande skänk, serveringsbricka och ett lock. Ännu billigare punch skålar omfattar vanligtvis koppar och skänk. Vissa punch skålar inkluderar S-formad krokar som fäster kopparna i skålen. Punch bowl koppar kan eller kan inte ha handtag. Punch skålar används också för att servera sallader eller ens som en ishink.

Baserat på hindi ursprunget till ordet punsch, den ursprungliga punch var en indisk version som innehöll fem ingredienser: te, socker, citron, vatten och arrak, en ande destillerad från sockerrör eller frukt. Brittiska sjömän upptäckte drycken i Indien och introducerade det till sina egna och andra europeiska länder. I England, den ursprungliga punch är Wassail-baserad med ett vin eller konjak komponent. Jamaica introducerade rom punch.

Punch recept variera från de som innehåller blandade fruktjuicer och kryddor till dem som innehåller alkoholhaltiga drycker och blandas i allmänhet med frukt och eller fruktjuice. En populär amerikansk punch är plantera € s Punch. Receptet för plantera € s Punch kombinerar rom, grenadin sirap, färsk citronsaft och sodavatten. En champagne punch recept kombinerar två delar kyld champagne med en del konserverad frukt juice, till exempel en tranbär-hallon eller jordgubb-kiwi blandning, och är toppad med färsk frukt. Också gjorde i punch skålar är sangria en spansk blandning av rött vin, fruktjuicer, läsk vatten, och likörer, garnerad med skivad frukt.

En annan populär dryck versionen i södra USA är kalk sorbet punch; en söt, alkoholfri dryck som innehåller kalk isglass, ginger ale och ananasjuice, med körsbär, citron och limeskivor till garnering. Punch skål kaka är en informell dessert som är monterad, inte bakat, i en punch skål. Den grundrecept innehåller lager av trasiga bitar av bakad ängelmattårtan, frukt, konserverad paj fyllning och en kombination av vispad och gräddfil. Andra versioner av dessert innehåller pudding, ananas, nötter eller kokos.

  • Punch skålar säljs ofta med en matchande skänk för servering.
  • Champagne är en populär punch ingrediens.