Vad är Crow Pärlor?

March 11

Som en av de viktigaste för att skapa autentiska Native American smycken, kråk pärlor är lite annorlunda från de flesta av de massproducerade hantverk pärlor som allmänt används. Känd för att vara större än många typer av pärlor, är kråkan vulsten används för flera olika typer av utsmyckning, liksom i tillverkningen av smycken bitar. Här är några fakta om kråk pärlor, tillsammans med några exempel på hur galande pärlor används i ett antal olika sätt.

Crow pärlor gång gjorde enbart av glas. De glaspärlor var ofta stora i storlek, så att de skulle få en framträdande plats i en skulpterad smycke. Utbudet av färg och konsistens av glaspärla skulle variera beroende på den person som skulle skapa pärlorna. Många av kråk pärlorna var gjorda av ogenomskinligt glas, även om exempel på färgade genomskinliga pärlor är mycket lätt att hitta. Arrangemanget av kråk pärlor i konstruktionen ofta hade en viss betydelse och utgjorde grunden för att bevara minnet av en händelse. Händelsen kunde ha att göra med den närmaste familjen eller stammen.

Idag, kråk pärlor inte längre måste skapas för hand. Stora mängder kråk pärlor tillverkas för att användas i alla typer av smycken och kläder som har någon anknytning till indiankultur. Medan beading som är gjort av glas är fortfarande mycket populär, har tillverkningen av kråk pärlor i olika former av plast och i en regnbåge av färger också blivit vanliga.

Crow pärlor finns vanligen som en del av designen för sådana poster som chokers, halsband, och arm- och ankellänk. Medan de flesta av objekten görs i dessa dagar bara för utseende och inte för att agera som en tyst historia av en inträffad händelse, är det fortfarande möjligt att få plagg som är tillverkade med kråk pärlor som har något annat än utseende betydelse. Native American beadworkers kan träffa en klient och prata med dem om den historiska betydelsen av kråk pärlor och erbjuder sig att skapa en design som fungerar som ett minnesmärke över en händelse som är kära till kunden.

Crow pärlorna också ofta hittas som en del av ceremoniell kläder, inklusive huvud dressing. När görs för en viss ritual, placeringen och färg på pärlorna ger visuella påminnelser om något som har samband med ritualen. Men i de flesta fall är massproducerade typ av indiankläder utformad mer för att vara tilltalande för ögat. Medan funktionen av kråk pärlorna har förändrats över tid, finns det ingen tvekan om att de är attraktiva och kan användas för att skapa vackra smycken och snygga plagg.