Crispus Attucks och The Boston massakern

March 7

Den Boston massakern av 1770 bidrog till att starta den viktigaste kriget i USA: s historia, frihetskriget, och det hela började med en man. En förrymd slav under mer än 20 år, Crispus Attucks anstiftade Boston massakern av 1770, en central händelse som ledde till den amerikanska revolutionen. Sonen av en afrikansk far och indiska mor arbetade Attucks på ett valfångst besättning som seglade ut från Boston Harbor.

Hans fientlighet mot britten var en produkt av ett antal faktorer, bland annat tävlingen han möter från brittiska trupper som tog deltidsjobb under off-duty timmar för lägre löner och hans rädsla för att bli inkallad i den brittiska flottan.

Tre dagar före den ödesdigra 5 mars en kamp utbröt mellan rep beslutsfattare och tre brittiska soldater. Så när en brittisk soldat trädde en pub söker arbete, fann han en grupp arga sjömän, däribland Attucks istället. Cirka 30 män plågade den arbetssökande innan soldaterna kom till hans undsättning.

Trots att obeväpnade, Attucks och hans besättning didnâ € t tillbaka ner, och Attucks var den första av fem att dö. Betydelsen av Attucksâ € s agerande wasnâ € t förlorat på dem som dubbade händelsen den Boston massakern och förhöjda Attucks till martyr status. Trots lagar och seder som begränsar begravningen av svarta, vilade Attucksâ € s kropp med de andra i Park Street Cemetery.

Ironiskt nog, John Adams, senare en amerikansk president, målade Attucks en skurk i domstol för att försvara de brittiska soldaterna, som vann ett frikännande. Att utfallet upprört kolonis mer och gjorde den amerikanska revolutionen ännu attraktivare.

År 1858, svart förkämpar hedrade den revolutionära med Crispus Attucks Day. Trettio år senare, invändningar från både Massachusetts Historical Society och New England Historic Genealogiska Samfundet, som ansåg honom en skurk, couldnâ € t förhindra uppförandet av Crispus Attucks Monument i Boston Common.