Vilka mediciner kan levereras i Patch Form?

April 17

Det finns många typer av mediciner i patch form, kallad transdermal tillförsel, som kan hjälpa dem som ogillar svälja piller, inte kan svälja tabletter, eller som behöver konsekventa nivåer av vissa mediciner. Den mest kända är nikotinplåster, och patchar som ger preventivmedel från östrogen och progesteron.

Den nikotin plåster har varit till stor hjälp för dem som behöver plana ut nikotin i långsam takt. Även rökaren inte längre röker, får han eller hon nikotin genom plåstret. Detta bidrar till att tillgodose fysiska begäret för kemikalien så att den nya icke-rökare kan hantera de känslomässiga cravings som inträffar liksom.

P-piller, när de är i patch form, är också tänkt fördelaktig av många. De menar kvinnor kan inte glömma att ta "p-piller." En kvinna kan glömma att byta plåstret, men som riskerar att ägglossning och större chans för graviditet. Vad bra, en gravid kvinna som använder preventivmedel mediciner i patch blankett i riskzonen för att skada hennes ofödda barn.

En del barn med uppmärksamhetsstörningar använder också medicinering patchar. Detta kan vara till hjälp för barn som inte är kompatibel eller som har svårighet att ta piller. I allmänhet måste plåstret bytas dagligen, dock. En del barn och vuxna har obehag eller klåda från plåstren. Barn kan ta bort dem eftersom de kliar och eventuellt utsätta andra barn att onödiga mediciner.

Smärtstillande medel i patch formulär finns nu också tillgängliga, och kan vara ganska bra för dem med kroniska smärttillstånd. De tenderar att erbjuda ett snabbare leveranssystem än de mediciner som tas oralt. Emellertid, kan absorptionen av medicineringen påverkas av där plåstret är belägen. Patienter som tillämpar sina egna patchar behöver utbildning om var man bäst tillämpar patchar.

Plåster är också tillgängliga för vissa former av antidepressiva, för testosteron, och en del tittar på utvecklingen av en insulin patch för diabetiker. Dessa mediciner som irriterar magen när det tas oralt, såsom Fosamax, som används för att behandla de med osteoporos, kan vara bättre som plåster.

Mediciner i patch formen är fortfarande en ny marknad, och det finns några frågor. Patienterna måste läras om en hur man placerar plåstret. Dessutom har inte alla människor absorberar medicinering från patchar lika. Saker som hud värme och även huden tolerans kan påverka absorptionen. I tester på denna form av medicin för uppmärksamhetsstörning, blev cirka 13% av patienterna toleranta av medicinering, blockera huden från att absorbera det.

  • Vissa typer av antidepressiva marknadsförs och säljs i transdermal form.
  • Ett hormon som frigörs genom en p-plåster är progesteron.
  • Rökare som vill sluta kan vända sig till nikotinplåster.
  • Mediciner som irriterar magen, såsom Fosamax, som används för att behandla de med osteoporos, kan vara bättre som plåster.
  • Kvinnor glömmer ibland att ta deras preventivmedel när den är i tablettform.