Vad är en vattensäng värmare?

April 25

En vattenmagasin Värmaren är en anordning som används med en vattensäng för att bibehålla vattnet vid en varm och behaglig temperatur. Även en värmare inte är absolut nödvändigt för en vattensäng, utan att den ena vattnet och madrassen är oftast för kallt att läggas på bekvämt. Det finns flera olika stilar av vattensäng värmare och även om de skapar liknande resultat, kan de ha olika nivåer av precision och energikrav för användning. Även om de är säkra att använda, bör eventuella anvisningar som medföljer en vattensäng värmare vara korrekt följas för att minska risken för brand eller elektriska stötar.

Standarden locket och glödlampa typ vattensängvärmaren är utformat med en koppartråden inuti en värmedyna som körs under vattensängen liner. Denna dyna upphettas genom etylengas och värmen leds genom vattnet i madrassen. Dessa typer av värmare är inte lika exakta och typiskt kräver mer energi än halvledarvärmare, men kan vara mer prisvärda och finns fortfarande ett tillförlitligt alternativ. En solid state vattenmagasin värmare använder ett mikrochip och mer sofistikerad teknik för att värma och reglera värme i en vattensäng madrass. Dessa värmare är mycket exakt, med vissa modeller med digitala avläsningar som gör inställningarna exakta temperatur, och ofta kräver mindre energi för att driva än en vanlig mössa och glödlampa systemet.

De flesta värmare är monterade på ramen för vattensäng för att ge enkel tillgång, särskilt de som är mer justerbara eller har digitala displayer. De flesta vattensäng värmare också skärmade för att se till att det inte finns något magnetfält störning som skapas av enheten. Själva uppvärmning från en vattensäng värmare är naturligtvis primärt indirekt och så det finns lite oro över användningen av elektricitet för uppvärmning av en bädd fylld med vatten. Standard cap och glödlampa värmare placeras under foder för att ytterligare säkerställa att i händelse av en läcka, det är liten chans att det vatten som kommer i kontakt med elektrisk utrustning.

Vattensängar vanligtvis finns i två olika typer. Dessa är Hardside vattensängar och softside vattensängar. Hardside vattensängar är den traditionella formen av vattensäng, som består av en enda stor påse med vatten som fungerar som madrassen. Nyare modeller av Hardside madrasser kan innehålla flera olika sammankopplade kamrar vatten för att minska vågrörelse och göra för en mer bekväm nattEn € s sömn. Softside vattensängar är utformade på samma sätt, men madrassen sedan innesluten i ett mjukare tyg madrass för en produkt som mer liknar en traditionell resårmadrass. Det är viktigt av säkerhetsskäl, att en vattensäng värmare avsedd för en Hardside madrass inte användas med en softside vattensäng, och vice versa.

  • Vissa avancerade vattensäng värmare används mikrochip teknik för att reglera temperaturnivåer i en vattensäng.