Vad är Steam Drive?

September 18

Steam-enhet - även känd som ånga översvämningar - är en metod för ökad oljeutvinning som dramatiskt kan öka andelen råolja som kan tas bort från en reservoar. Sedan så tidigt som 1959, har ånga enhet använts för att öka oljeproduktionen, och av 21-talet, hade det blivit den mest populära tekniken för ökad oljeutvinning används av oljebolag i världen. Processen kräver att flera brunnar borras: produktionsbrunnar som pumpar olja ur marken och injektionsbrunnar som tvingar en kontinuerlig ström av ånga i reservoaren.

Denna process liknar andra vanliga avancerad utvinningsmetoder som används av oljebolag, främst cykliska ånginjicering och vatten översvämningar. Cyklisk ånginjicering är nästan identisk med ånga enhet, men ångan släpps i skurar snarare än som en stadig ström. I vattenflödning är vatten insprutas i marken för att tvinga oljan upp och ut genom produktionsbrunnar. Även dyrare - i energi samt kostnad - än något av dessa alternativ, är ånga bilfärd mycket effektivare, främst på grund av dess stora fördelen med värme.

Eftersom upphettad olja är mindre viskös och flyter lättare, uppvärmda oljefält ger i allmänhet mycket bättre resultat än vattenflödning och cyklisk ångtillförsel. Dessutom, eftersom värmen in i oljefältet, kondenserar ångan till vatten. Trycket från det varma vatten - liksom ångflödet pumpning i bakom - förskjuter oljan och tvingar den upp genom produktionsbrunnarna.

Denna effekt på viskositeten är anledningen till att ånga enhet används oftast på reservoarer där oljan är särskilt tjock och tung, till exempel med tjärsand. Det har emellertid varit en ökning i användningen av ånga enhet på fält med lättolja, där ånga är i stånd att dra en större procentandel av reserven från marken. Uppskattningar placera mängden ytterligare olja återvinns vid 40 procent till 50 procent. Denna ökning måste dock vägas mot det bränsle som används för att värma ångan, vilket innebär att denna metod inte är lämplig för mindre reserver.

Termen "ånga drive" också kan användas för att hänvisa till en motor som bygger på ångtryck för att producera rörelse. Ett exempel kan vara den klassiska ånglok. Fast främst ses som den föråldrade motorn i den industriella revolutionen, har sin höga effektivitet och låga underhålls gett vissa människor orsaka att ompröva deras användning i 21-talet.

  • Även vanligtvis hör till en metod för oljesanering, kan termen "ånga drive" också hänvisa till traditionella ångdrivna motorer.
  • Ångmaskiner drivs av kraft högtrycksånga.