Vilka är de bästa Soft Diet Foods?

September 11

De bästa mjuka diet livsmedel är typiskt något mjuk och fuktig naturligt, men kan även vara mosad eller mosade och har fuktsätts för att göra maten lättare att svälja. Det beror på syftet och längden på den mjuka dieten för att avgöra vilka livsmedel som är bäst för en mjuk kost. Patientens läkare kommer ofta råda honom eller henne om vilka livsmedel som är bra att äta och vilka bör undvikas. Patientens egen komfort nivå med att äta kan ibland också diktera vad mjuk kost livsmedel är acceptabla eller för svårt att äta. För vissa villkor, dock, såsom svårighet att svälja, kan det vara klokt att undvika livsmedel som är på gränsen till att vara svårt att svälja för att undvika kvävning.

En kortvarig diet, för bara en vecka eller två efter en tand eller kirurgiskt ingrepp, såsom visdomstand borttagning, är att innehålla en hel del uppätet troligt, ohälsosam mjuk kost livsmedel såsom glass, pudding, och gelatin desserter. Denna diet är oftast bra och kommer inte att orsaka några problem när följdes under en begränsad tid. En daglig multivitamin är tillräckligt för att hålla patienten över tills den kortsiktiga mjuk kost är över ofta. När mjuk mat är att ätas för en långsiktig diet, såsom med några medicinska eller dentala förhållanden, blir det viktigare att se till att de livsmedel ger tillräckligt med näringsämnen för att stödja hälsan.

Ett sätt att säkerställa att de mjuka kost livsmedel innehåller tillräckligt med näringsämnen är att mosa, mosa, eller på annat sätt mjuka upp vissa frukter, grönsaker och andra livsmedel som är naturligt mjuka redan. Ibland, bör vatten eller andra vätskor tillsättas till blandningen för att göra de livsmedel mera fuktig och lätt att svälja. Några populära val av mjuka kost livsmedel inkluderar vällagad pasta, äppelmos, och potatismos. Skinless, mjuka frukter som persikor, päron och bananer är också oftast bra att äta på en mjuk kost. Juicer och måltidsersättning shakes är också ganska bekväma och enkla sätt att se till att kosten innehåller en del näringsvärde.

Med vissa villkor som skulle orsaka en person att behöva följa en mjuk diet, kanske vissa livsmedel inte är lämpligt. Till exempel, efter en dental procedur såsom visdomstand borttagning, en patient kanske inte vill äta frukt såsom hallon och jordgubbar som innehåller utsäde som kan fastna i snittet. För någon som har problem med att svälja eller andra frågor, äta mosade hallon och jordgubbar kan vara bra.

  • Potatismos.
  • Personer med sväljstörningar, liksom dysfagi, kan dra nytta av en mjuk kost.
  • Äppelmos rekommenderas ofta som en del av en mjuk diet.
  • Mjuka kost livsmedel kan innehålla päron.