Hur ansöker jag om H1B?

May 25

H1B är en tillfällig icke-invandrarstatus i Förenta staterna (USA) som söks av en sponsring arbetsgivare. Den är avsedd att användas av utlänningar som tillfälligt anställda i USA i en specialitet ockupation. Klassificeringen "special ockupation" innebär att kandidaterna har en kandidatexamen eller motsvarande i ett område med specialiserad kunskap. Fält inkluderar IT, omputing, redovisning, finans, bank, reklam, marknadsföring, PR, försäljning, Rekrytering, teknik, undervisning, sjukvård, juridik, lag, nätverk, telekom, Affärer, management och gästfrihet. Från och med 2009 är det endast 65.000 arbetare tillåtet att arbeta under H1B status på en gång.

Th tidsgräns inom H1B status är sex år innan utlänningen skall återupptas bor på en annan plats. Efter ett år av bosatt någon annanstans, kan de återvänder till USA och ansöka om en ny period av H1B status. Den ena undantaget från denna regel är för dem som arbetar på speciella försvarsdepartementet projekt som får förbli i tio år. En H1B acceptans ger arbetstagarens make och barn under 21 att leva i USA på en H4 visum. H4 visum tillåter inte barnen eller maken att fungera om de hittar ett uppdragsgivande arbetsgivare och ansöka om H1B status självständigt.

För att ansöka om H1B status, måste utlänningen ha spons USA arbetsgivare. En utlänning kan inte under några omständigheter ansöka om H1B status på egen hand. Det kräver arbetsgivaren att lämna omfattande pappersarbete och betala avgifter, så en potentiell anställd ofta måste vara en mycket önskvärd kandidat för det uppdragsgivande företaget.

Det första steget en arbetsgivare måste ta för att ansöka om H1B status är att lämna in en arbetsvillkor Application (LCA) Form ETA 9035 med Department of Labor. Detta är webbformulär samt måste postas 30 dagar före starten av potentiell sysselsättning. På denna blankett, ska arbetsgivaren intyga rättvis betalning och arbetsförhållanden för utlänningen. H1B arbetare måste betalas den genomsnittliga allmänna löne för personer i deras position eller den faktiska lönen som betalas till liknande anställda inom företaget. Efter att LCA är certifierad, ska arbetsgivaren än filen Form I-129 tillsammans med LCA och en avgift på $ 130 $ (USD) till United States Citizenship and Immigration Services (USCIS).

I vissa fall kommer de som ansöker om H1B status har möjlighet att bli medborgare i USA. H1B status är känd för att ha "dubbla avsikter" och kan inte återkallas om en ansökan om medborgarskap ses över eller ens om det har nekats. Detta innebär också att de kan fortsätta att resa så behövs för deras position utan särskilda förhandsmeddelanden. För många hopp som laglig bofasta, är H1B status det första steget mot att få ett grönt kort.

  • karta av Förenta staterna.
  • Den amerikanska flaggan.