Vad som anses Driven uppblåsthet?

May 25

Uppblåsthet är ett tillstånd som alltid bör vara för stora. Även om det är vanligt och inom intervallet normalt att uppleva några tarm uppblåsthet från tid till annan, trycket och smärta i samband med tillståndet är typiskt tecken på ett underliggande problem. Gas, förstoppning, vätskeansamling och tarm blockeringar är vanligen associerat med uppblåsthet. Därför kan någon summa uppblåsthet anses alltför uppblåsthet.

Nästan alla kommer att uppleva någon form av överdriven uppblåsthet från tid till annan. Bloat kan uppstå av en mängd olika skäl, den vanligaste är någon typ av mag upprörd. Gas är en orsak till uppsvälldhet och den är resultatet av tarmluft bli instängd i mag-tarmkanalen. Detta orsakar en fullständig känsla, smärta, tryck, och some dilatation. Mediciner kan behövas för att hjälpa gasen flytta nedåt mot rektum eller uppåt och ut ur munnen.

En annan form av överdriven uppblåsthet orsakas av vätskeansamling. Detta kan tyda på uttorkning, eftersom när otillräckliga vätskor konsumeras, kroppen faktiskt hänger på till något vatten i systemet. Dehydrering är ett allvarligt tillstånd, särskilt om de lämnas därhän. Inga andra än svullnader symptom och en tjockare känsla runt mitten allmänhet märkt med vätskeretention. Behandlingar normalt endast omfatta dricka mycket vatten och motion.

Förstoppning och kompakte avföring är också orsakar överdriven uppblåsthet. Rättsmedel inkluderar laxermedel, dricka mycket vatten och motion. Äta mer fiber är också allmänt rekommenderas.

Även om varje uppblåsthet alls orsakas oftast av någon underliggande problemet, det är en vanlig företeelse och oftast är ingen anledning till något larm. Vid beslut om huruvida någon lider av överdriven uppblåsthet i termer av frekvens av episoder, behövs sin sjukdomshistoria. De med tillstånd som colon irritabile upplever ofta täta anfall av tarm uppblåsthet. Människor utan sådana villkor bör drabbas av svälla endast mycket sporadiskt. Varje uppblåsthet som förekommer mer än en gång varje månad eller två kan tyda på en fråga, och varje oftare än som kunde definitivt signalera någon form av mag upprörd.

Diagnos av överdriven uppblåsthet i allmänhet endast baserad på patientens symtom. Täta känslor av fullkomlighet, buksmärtor och kramper, tryck, eller svullnader är alla tecken på uppblåsthet. Om detta inträffar flera gånger per månad, för att en läkare kommer förmodligen kontrollera patientens matvanor säkerställa att korrekt fiber förbrukas och att han eller hon äter välbalanserad kost.

I vissa sällsynta fall, kan buken svälla vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Vissa typer av cancer, såsom kolon eller äggstockscancer, kan orsaka överdriven uppkördhet som ett symptom. En annan potentiell orsak är en tarm eller tunntarm obstruktion, som båda kräver omedelbar behandling.

  • Dricksvatten kan hjälpa till med uppblåsthet.
  • Uppblåsthet kan uppstå av en mängd olika skäl.
  • Överdriven uppblåsthet kan ibland vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd.
  • Personer med IBS upplever ofta täta anfall av tarm uppblåsthet.
  • Äta massor av salt kan orsaka uppsvälldhet.