Vilka är de bästa tipsen för Open Source Web Conferencing?

December 31

Öppen källkod webbkonferenser ger användarna ett sätt att delta i möten, seminarier och andra konferens-stil verksamhet via Internet, men det finns vissa etikett tips användare bör följa. Användare bör tillkännage sig de första gångerna de bidrar till en diskussion, tills alla deltagare är bekanta med varandra. Om användaren behöver tala med någon som inte förknippas med webbkonferensen bör mikrofonen vara avstängd. Med en öppen källkod webbkonferenser program bör administratören redovisa programmets kod och vara förtrogen med användarna. När användaren talar och använder en webbkamera, ska han titta in i kameran och inte på datorskärmen.

I öppen källkod webbkonferenser, är det inte ovanligt att deltagare som inte känner varandra att komma samman. Detta innebär att det kan förvirra vissa användare när någon börjar tala, eftersom de inte får veta vem talaren är. Korrekt etikett dikterar att varje användare ska tillkännage sig de första gångerna han talar, så att alla vet vem som talar. Om konferensen är för ett affärsmöte, då användarna även bör ta ställning.

Det är inte ovanligt att någons telefon att ringa eller någon som inte förknippas med konferensen för att försöka tala med användaren under en öppen källkod webbkonferens. Detta kan leda till obekväma och distraherande konversationer som kan ha något att göra med konferensen. För att hålla distraktioner minst bör användaren stänga sin mikrofon i dessa fall - eller undvika sådana fall genom att stänga av ringsignalen och låta människor på kontoret vet att han kommer att vara otillgänglig för lite.

Administratörer och vanliga användare i mindre utsträckning, bör ha kunskap om öppen källkod webbkonferenser programmets källkod och dess programmeringsspråk. Källkoden kan undersökas och ändras i en öppen källkod-program, vilket gör det möjligt för användare och administratörer att optimera webbkonferensprogrammet för hastighet eller kraft och kommer att hjälpa fixa fel. Att bekanta sig med webbkonferenser användarna kan också hjälpa till att korrigera eventuella problem.

Många användare har för vana att titta på sin datorskärm när de deltar i en webbkonferens, särskilt om de använder en webbkamera. Om användarna gör detta när de talar, men verkar det som om de söker i en annan riktning och inte uppmärksam. Användare kan i stället vill titta direkt in i web cam, eftersom detta kommer att få det att verka som om de inte tittar direkt på de andra användare.

  • En person som använder öppen källkod webbkonferenser bör titta in i kameran när han talade, i motsats till datorskärmen.
  • Tänk variabler som hastighet, bild och ljudkvalitet när man väljer en öppen källkod webbkonferenstjänst.