Vilka är de olika typerna av MLM Software?

November 17

Det finns flera olika typer av multi-level marketing, MLM, mjukvara, för både Windows och Mac operativsystem. Dessa inkluderar fullfjädrade programpaket som antingen kan laddas ner eller webb-baserade. Fullfjädrad mjukvara har de väsentliga komponenter som behövs för att driva en framgångsrik multi-level marketing företag. Dessa inkluderar administrativa, e-handel, betalningshantering och webbplats analytics komponenter. Förutom en allomfattande programpaket, MLM programvara som utför dessa funktioner individuellt kan även vara tillgänglig separat för inköp eller som shareware.

Fullfjädrad MLM programvara har nästan alla de administrativa komponenter som krävs för att köra ett MLM företag. Dessa komponenter inkluderar möjligheten att spåra MLM representanter försäljning, downlines och rekryteringsinsatser samt dina egna försäljningen. Dessutom kan man skapa självreproducerande webbplatser och back office, och e-postkonton för varje företrädare använder fullfjädrad MLM programvara. Individuell administrativ programvara kan köpas eller hittas som shareware på nätet. De gratis online-versioner har mycket begränsade möjligheter och får dock inte vara det bästa valet för alla.

Den e-handel komponenten i fullfjädrad mjukvara innehåller vanligtvis en kundvagn och betalningshantering funktion. Inställningar som rymmer de olika ersättningsprogram, inklusive binär, svenska, matris, och andra, ofta finns i fullfjädrad MLM programvara. Två andra vanliga funktioner i mjukvaran inkluderar möjligheten att spåra försäljningen och betala provisioner genom kontroller, direkt insättning, eller via en online-betalning centrum.

Web Analytics ger information om en webbplats besökare. Informationen kan omfatta antalet unika besökare på webbplatsen, hur länge varje besökare kvar, vilka sidor som besökts, och liknande uppgifter. Detta ger användbar information när när man utformar en marknadsföringskampanj. Även webbplats analytiska program kommer med många fullfjädrad och individuell MLM programvara kan gratis hemsida analysprogram användas för att samla samma typ av information.

En funktion av lead generation mjukvara vidarebefordrar en representant för företaget kontaktinformationen som fanns kvar av en webbplats besökare. Lead generation programvara kan också användas för att samla in kontaktinformation vänster vid sekretessbelagda reklam webbplatser, forum, grupper och andra webbplatser på Internet. Denna information är oftast sammanställs i en lista och vidare till en representant som sedan kan använda ledningarna som en del av en reklamkampanj. MLM lead generation programvara kanske inte är nödvändig för att driva ett företag, och det är oftast inte i de fullfjädrade MLM programpaket. Det kan dock ofta köpas separat, eller laddas ner gratis.