Vad är Cold-Pack Canning?

November 23

Cold-pack konserverings är en process som används för att bevara mat som är rått eller endast har blanche under några minuter så att den kommer att överleva i lagring under en lång tid utan att ruttna. Förfarandet kan användas för att bevara frukt och grönsaker, men också kan användas för att framställa en burk för tryck konservering efteråt. Nyckeln till framgångsrik kall pack konserverings är att säkerställa att alla leveranser används, från burkar till skedar, är sterila för att undvika att sända i burken några skadliga bakterier som kan förstöra maten. Den grundläggande processen är att placera den råa eller otillagad mat i en upphettad, steril burk och sedan eventuellt täcka den med en varm vätska. När detta är gjort, är burken placeras i kokande vatten under en tidsperiod innan den avlägsnas och får svalna; på denna punkt, kommer den att bevaras för allt från sex månader till ett år eller mer.

Processen att kall pack konservering börjar med beredning av livsmedel som ska bevaras. För hela frukter eller grönsaker, innebär detta trimning maten av oätliga delar, frön eller gropar och skära stora bitar i mindre kuber. Beroende på den exakta posten som konserverad, kan det behöva blanche under några minuter i kokande vatten för att avlägsna allt oönskat på ytan och att potentiellt utveckla smaker. När blanche är gjort, maten snabbt doppas i kallt vatten för att stoppa processen, men det bör bara doppas, inte lämnas att flyta i det kalla vattnet. Poster såsom såser som är mestadels flytande kräver inte dessa steg.

Maten och kall pack konservburkar och förnödenheter bör vara redo på samma gång för att fortsätta processen. De sterila burkar, som fortfarande bör vara varm från att steriliseras, fylls med kall mat. Varmt vatten, eller varm sirap i fallet av frukt, hälls i burken tills den når 2/1 tum (omkring 1,25 cm) från toppen. Locken placeras sedan ovanpå och delvis förseglade, vilket innebär att skruvkork vänds tills tight och sedan lossas en fjärdedel av vägen tillbaka; glas toppad burkar bör ha en enda stag fast på toppen.

Det sista steget i kall pack konservering är att dränka burkarna i kokande vatten. De måste sitta någonstans från 20 minuter till tre timmar, beroende på storleken av burkarna och livsmedel inne i dem. När tiden har passerat, är burkarna avlägsnas och får svalna. Locken prövas när coolt att säkerställa tätningen har gjorts. Vid denna punkt, är maten inuti burkarna bevaras och kan lagras i sex månader till ett år eller mer.

  • Kall pack konservering kan användas för att bevara frukt och grönsaker.