Hur väljer jag det bästa Granatäpple Melass?

November 10

Granatäpple melass är en rik, tjock sirap som är gjord av den koncentrerade saften av granatäpple frukt. Passar både söta applikationer såsom toppning glass och salta användningar som att göra glasyrer för kött, detta melass har vuxit i popularitet. Inte alla granatäpple melass är samma dock. Du kan välja det bästa genom att kontrollera för tjock viskositet, mörk färg, en jämn konsistens utan fläckar och naturliga ingredienser snarare än kemiska tillsatser.

Den första egenskap av kvalitets granatäpple baserade melass är viskositet, eller tjocklek. Liksom traditionella sockerrörsbaserad melass, är de bästa granatäpple baserade melass tjock och klibbig. För att mäta detta, luta flaskan. Goda melass bör röra sig långsamt och päls sidorna av flaskan. Om det rinner snabbare än honung eller inte fastnar på flaskan, kanske förpackaren ha spätt granatäpple juice med mindre dyra saft eller vatten, vilket negativt påverkar dess smak.

God kvalitet granatäpple melass kommer också att vara en djup, rik röd - så röd att det verkar nästan brun eller ens nästan svart. Detta beror på att granatäpple juice mörknar naturligt i färg som processorn kockar från sin fukt. Du ska inte köpa melass som har en ljusröd eller rosa färg. Sådana melass kan faktiskt vara grenadin - en söt sirap som används i drinkar - eller det kan vara för ljus eftersom det inte har minskat tillräckligt för att producera god smak. Ljus röda eller rosa granatäpple melass kan också ha blandats med andra juicer.

Ett annat särdrag av de bästa granat melass är jämn, slät textur. I sitt naturliga tillstånd, granatäpplen består av tuffa juice innehåller frön som hålls på plats av ett membran liknar den vita märg i citroner eller apelsiner. Efter pressning frukterna, kommer en ansedd processor stam några vandrande bitar av utsäde eller membran ut ur saften. Ta en närmare titt på de melass som du funderar på att köpa. Om du ser några vita eller ljusröda fläckar i granatäpple melass, är det ett tecken på slarviga bearbetning.

Slutligen är fri från konstgjorda smakämnen, färgämnen eller konserveringsmedel de bästa granatäpple melass. Kvalitets pomegranate melass innehåller typiskt ingenting, faktiskt, men pomegranatefruktsaft, naturlig sockerrör eller slå socker och ibland citronsaft. Undvik varumärken som inkluderar majssirap eller smakämnen i sina beståndsdelar. Det finns inget behov av kemiska konserveringsmedel, heller. Granatäpple juice är naturligt sura nog att hålla oöppnade melass från att gå dåligt i rumstemperatur, men du bör kyla den efter att den har öppnats.

  • Granatäpplekärnor.